Microsoft oficiálně umožní hrát na Xboxu One s myší a klávesnicí
Novinka Microsoft oficiálně umožní hrát na Xboxu One s myší a klávesnicí

Microsoft oficiálně umožní hrát na Xboxu One s myší a klávesnicí

Michal Burian

Michal Burian

42
Platformy Xbox Xbox One

První hrou bude střílečka Warframe. Plus oznámení významné akce Xbox X018.

Reklama

Microsoft se spojil s firmou Razer a společně umožní na Xboxu One hraní s myší a klávesnicí. Podpora bude do konzole integrována v nadcházejících týdnech pro vybrané členy programu Xbox Insider. Pokud vše dobře dopadne, pro všechny ostatní by měla vyjít aktualizace do konce letošního roku.

Než se začnete radovat nebo naopak smutnit, tak podpora myši a klávesnice nebude ve všech hrách. Bude záležet na vývojářích, zda tuhle možnost ve svém titulu zapnou. Prvním takovým bude kompetitivní a kooperativní střílečka Warframe. Ta si na Xbox One v rámci Preview programu (nedokončená verze hry) najde cestu již 9. října.

Co se hardwarové kompatibility týče, Microsoft uvádí, že většina kabelových nebo bezdrátových USB klávesnic a myší si bude rozumět s Xboxem One. Zároveň Microsoft spolupracuje s firmou Razer na uvedení oficiálních klávesnic a myší pro Xbox One. Podrobnosti této spolupráce se dozvíme později.

Jaký názor máte na podporu klávesnice a myši na Xboxu One? Přijde vám to jako dobrý krok? Minimálně first-person střílečky a strategie by mohly být takhle pro mnoho hráčů lákavější.

Fanoušci Xboxu se mohou těšit ještě na něco. 10. a 11. listopadu proběhne v Mexico City významná akce Xbox X018. Dle slov Microsoftu má jít o největší živou episodu Inside Xbox a oslavu této platformy. Očekávat máme nové informace, první seznámení s hrami a nějaká ta překvapení. Samozřejmostí je stream do celého světa.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama