Microsoft plánuje kupovat další videoherní studia
Novinka Microsoft plánuje kupovat další videoherní studia

Microsoft plánuje kupovat další videoherní studia

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

19
Platformy Windows PC Xbox Xbox Series X|S Xbox Xbox One

A spolu s tím i nadále investovat do předplatného Xbox Game Pass.

Reklama

Microsoft se chystá kupovat další videoherní studia a zároveň i nadále investovat do své předplatitelské služby Xbox Game Pass. V rozhovoru pro magazín Cnet to potvrdili ředitel Xboxu Phil Spencer a výkonný ředitel společnosti Microsoft Satya Nadella.

„Obsah je neuvěřitelnou ingrediencí naší platformy, do které nadále investujeme. To zdvojnásobuje velikost naší kreativní organizace,“ uvedl Phil Spencer. Microsoft, a tedy i Xbox, razí myšlenku, že čím větší nárůst obsahu, tím větší nárůst komunity. A v poslední době zvyšuje Microsoft svůj obsah opravdu razantně.

Není tomu totiž ještě ani týden, co technologický gigant koupil za 7,5 miliardy dolarů firmu ZeniMax Media, do které patří taková videoherní studia jako jsou Bethesda, id Software, Arkane, MachineGames a Tango Gameworks. Jedná se přitom o nejnovější koupi, kterou Microsoft udělal. Už dříve koupili studio Mojang, tvůrce legendárního Minecraftu, za celkových 2,5 miliardy dolarů. V roce 2018 koupili dalších pět studií, mezi nimiž bylo i studio Obsidian. A o rok později koupili například studio Double Fine, které má na svědomí dobrodružnou hru Psychonauts.

V rozhovoru se Phil Spencer také vyjádřil k budoucí spolupráci s Bethesdou. Bethesda bude podle něj fungovat částečně samostatně, za účelem udržet společnost v budování her, které jí přinesly úspěch. „Jde o kulturu těchto týmů. Nejde o to, aby se stali námi,“ řekl Spencer. Rovněž uvedl, že hry od této společnosti budou k dispozici v rámci předplatného Xbox Game Pass ve stejnou dobu, kdy dorazí na pulty v obchodech. Hráči si je budou také moct zahrát na svých mobilech, skrze streamovací službu xCloud.

Satya Nadella rovněž poznamenal, že Xbox spolupracoval s firmou ZeniMax Media, tedy i s Bethesdou, už od uvedení prvního Xboxu v roce 2001. „Vždy budeme hledat místa, kde existuje společný účel, poslání a kultura,“ uvedl Nadella. Na jaké další studia má společnost Microsoft zálusk se zatím neví, ale už teď jich vlastní celou plejádu.

Microsoft plánuje kupovat další videoherní studia

Spolu s předplatným Xbox Game Pass tak Microsoft láká na své konzole nové generace, tedy Xbox Series X a Series S, přičemž předobjednávky těchto konzolí už začaly. Pokud si chcete novou Xbox konzoli předplatit, můžete tak učinit skrze obchod Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama