Microsoft podepsal další desetiletou dohodu s cloudovou službou Nware
Novinka Microsoft podepsal další desetiletou dohodu s cloudovou službou Nware

Microsoft podepsal další desetiletou dohodu s cloudovou službou Nware

Filip Svoboda

Filip Svoboda

4
Platformy Windows PC

Reaguje na blokování nákupu Activision Blizzardu britskými úřady.

Reklama

Microsoft uzavřel po společnostech Nvidia, Boosteroid a Ubitus další desetiletou dohodu se začínající španělskou cloudovou službou Nware. V případě dokončení nákupu Activision Blizzardu bude všem jmenovaným platformám poskytovat svoje PC hry. Právě trh se streamovaným hraním je hlavním důvodem středečního zablokování akvizice britským Úřadem pro hospodářskou soutěž (CMA).

„Přestože je cloudové odvětví v herním průmyslu teprve ve svých začátcích, toto partnerství učiní v kombinaci s našimi nedávnými závazky více populárních her dostupných na více cloudových herních streamovacích službách,“ píše Microsoft. „Naplno pokračujeme v naší misi přinášet hráčům více možností, jak hrát své oblíbené hry,“ dodává šéf Xboxu Phil Spencer.

Zůstává otázkou, zda další podobné dohody mohou britské úřady přesvědčit o prospěšnosti akvizice pro trh. Podle CMA jsou totiž nedostatečné, úřad upozorňuje především na časově omezené smlouvy a fakt, že na dohodách bude Microsoft stále vydělávat.

Proti rozhodnutí CMA už se vyjádřily zmiňované společnosti Boosteroid nebo Nvidia: „GeForce NOW a další poskytovatelé cloudového hraní mohou získat ještě rozsáhlejší katalog her, pokud Microsoft dokončí akvizici Activision [Blizzardu]. Vnímáme to jako přínos pro cloudové hraní a doufáme v příznivé rozhodnutí.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama