Microsoft popřel bezpečností díru na Xbox Live
Xbox 360 Novinka Microsoft popřel bezpečností díru na Xbox Live

Microsoft popřel bezpečností díru na Xbox Live

Michal Burian

Michal Burian

13

Microsoft popřel, že by oficiální stránka Xbox Live měla vážnou bezpečností díru, která mohla za krádež Xbox Live účtu, jak hlásí někteří uživatelé.

Reklama

Společnost byla nedávno obviněna uživatelem za bezpečností chybu v systému zabezpečení při přihlášení na oficiálních internetových stránkách Xbox Live.

Jason Coutee nedávno přišel o svůj účet, někdo se mu do něj naboural a využil jeho kreditní kartu k nákupu Microsoft bodů (hovoří se o 8000 MSP). Jelikož Microsoft řekl, že mu ukradené peníze vrátit nemůže a celou situaci prošetří, což ale může trvat i 30 dní, rozhodl se Coutee využít své znalosti bezpečnostního technika a přišel na to, že při přihlášení na stránkách Xbox.com máte neomezený počet pokusů na zadání hesla.

Což je podle Couteea vážná bezpečností chyba, která umožňuje hackerům nabourat se do cizího účtu a zneužít ho k nákupu různých věcí na Xbox Live Marketplace.

Microsoft vydal prohlášení, v němž odmítá, že by šlo o chybu v jejich systému, a zároveň doporučil uživatelům, ať se řídí bezpečnostními pokyny pro Xbox Live.

"Nejsou tam žádné bezpečností díry, použité techniky jsou příkladem hrubé síly, což je problém průmyslu obecně."

Microsoft všem uživatelům Xbox Live doporučuje, aby si dali složité bezpečností heslo, které neobsahuje pouze písmena, ale také číslice a další znaky. Je to mnohem bezpečnější, než mít heslo pouze z písmen.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama