Microsoft se údajně nechystá zrušit Xbox Live Gold
Novinka Microsoft se údajně nechystá zrušit Xbox Live Gold

Microsoft se údajně nechystá zrušit Xbox Live Gold

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

4
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One

Na Xboxu se i nadále bude platit za multiplayer.

Reklama

V nedávné době zrušil Microsoft možnost ročního předplatného služby Xbox Live Gold. To byl podnět k velké vlně spekulací o tom, zdali se Microsoft nechystá s příchodem konzole nové generace tuto službu zrušit, případně ji nabízet zcela zdarma. Nyní však Microsoft spekulace vyvrací.

"Nemáme v současné době v plánu ukončit Xbox Live Gold. Dnes je to důležitá součást hraní na Xboxu a bude i nadále," uvedl Microsoft pro server The Verge. Xbox Live Gold by se tak nadále měl prodávat v měsíční a 3-měsíční verzi.

Microsoft zároveň oznámil, že v případě Xbox Live Gold nedochází k žádným změnám. To znamená, že pokud by chtěli uživatelé Xboxu hrát multiplayer, musí si i nadále předplácet toto předplatné, případně Xbox Game Pass Ultimate, který obsahuje jak možnost hraní multiplayeru, tak i knihovnu her.

Xbox Live Gold je služba, která poskytuje za měsíční poplatek přístup k multiplayeru a k měsíčním hrám zdarma. Jak už je zmíněno výše, zrušení možnosti ročního předplatného pro Xbox Live Gold zažehly spekulace o možnosti ukončení hraní multiplayeru na Xboxu za poplatek. Tyto spekulace pak ještě více získaly na síle, když vývojářské studio 343 Industries oznámilo, že multiplayer v Halo Infinite bude free to play.

S ohledem na vyjádření společnosti 343 Industries o free to play multiplayeru v Halo Infinite, a vyjádření Microsoftu ke službě Xbox Live Gold to vypadá, že multiplayer v Halo bude free to play jen v případě PC verze. U PC totiž Microsoft nevyžaduje toto předplatné. Xbox hráči si budou pravděpodobně muset i nadále platit předplatné Xbox Live Gold.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama