Call of Duty Novinka Microsoft slibuje trvalou podporu Call of Duty na konzolích PlayStation

Microsoft slibuje trvalou podporu Call of Duty na konzolích PlayStation

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

5
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Záměrem společnosti není vyřadit CoD z nabídky konkurence.

Reklama

Microsoft se stále snaží svět přesvědčit o tom, že nákupem Activision Blizzard se situace pro jeho konkurenci nemusí v rámci některých titulů výrazně zhoršit. Šéf Xboxu Phil Spencer v nejnovějším rozhovoru pro youtube kanál Same Brain přišel s dalším zásadním prohlášením, které má Sony minimálně v případě Call of Duty uklidnit. Zaměřuje se totiž na dny budoucí a ve své podstatě přesahuje období několika let.

Microsoft slibuje trvalou podporu Call of Duty na konzolích PlayStation

Svou představu o budoucnosti Spencer komentoval takto: „Call of Duty od PlayStationu neodebíráme... To není naším záměrem," řekl Spencer. "Naším záměrem to není a dokud bude existovat PlayStation, na který se bude dodávat, naším záměrem je, že budeme Call of Duty na PlayStation dodávat i nadále - podobně jako jsme to dělali s Minecraftem od doby, kdy jsme ho vlastnili. Rozšířili jsme místa, kde mohou lidé Minecraft hrát, místa jsme nezmenšili. A bylo to dobré, bylo to dobré pro komunitu Minecraftu - podle mého názoru - a chceme udělat totéž, když přemýšlíme, kam se Call of Duty může v průběhu let posunout.

Hlavní výhodou se má stát dle něj skutečnost, že nabídka Activision Blizzard přibude na Game Pass, díky čemuž bude komunitě dána možnost si AAA hru buď koupit za 70 euro, nebo jí hrát skrze službu Microsoftu. Podle společnosti navíc nemá odstranění her z ekosystému PlayStation smysl. Rozhodnutí britského kontrolního úřadu se pomaličku blíží a tak aktuální prohlášení mohou napomoci při vynesení finálního verdiktu, který bude mít bezesporu jistý vliv na směr, jakým se bude herní průmysl v následujících letech ubírat.

Microsoft slibuje trvalou podporu Call of Duty na konzolích PlayStation
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama