Microsoft údajně hledá japonská studia ke koupi
Novinka Microsoft údajně hledá japonská studia ke koupi

Microsoft údajně hledá japonská studia ke koupi

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

22
Platformy Windows PC Xbox Xbox Series X|S Xbox Xbox One

Technologický gigant chce pokračovat v kupování studií.

Reklama

Společnost Microsoft údajně hledá japonská vývojářská studia za účelem koupě. Podle magazínu Bloomberg tento technologický gigant oslovil několik japonských studií různé velikosti. Zároveň byly tyto studia požádány o určitou anonymitu, kvůli soukromé povaze rozhovorů.

Microsoft už dříve uvedl, že chce pokračovat v nákupu nových studií a více se přiblížit asijskému trhu. Zdroje Bloombergu tvrdí, že Microsoft vyhledává potenciální nové japonské vývojáře, které by se mohli objevit jako součást značky Xbox Game Studios. V reakci na tyto zprávy se vyjádřil Jeremy Hinton, obchodní vedoucí Xboxu pro Asii. Ten uvedl, že Microsoft je vždy otevřený otevřený diskusím s tvůrci, kteří se k němu dobře hodí, přičemž akvizice jsou možné, ale v současné době nejsou k dispozici žádná oznámení, která by bylo možné sdílet.

Tyto informace naznačují tomu, že se Microsoft pravděpodobně chystá prorazit i na japonský trh, což je region, ve kterém má Xbox komplikovanou historii. Právě Japonsko je domovem dvou konkurenčních konzolí, PlayStationu a Nintenda V nedávné době začaly kolovat zvěsti o tom, že se Microsoft chystá koupit japonskou videoherní společnost SEGA, v návaznosti na koupení ZeniMax Media právě Microsoftem. Tyto informace ale nejsou zatím nějak ověřené a atak je nutné je brát s nadhledem.

O tom, že Microsoft plánuje další nakupování nových studií, informovali ředitel Xboxu Phil Spencer a výkonný ředitel společnosti Microsoft Satya Nadella chvíli po jednom z největších nákupů v dějinách videoher. Microsoft, který koupil společnost ZeniMax Media za 7,5 miliardy dolarů, razí myšlenku čím větší nárůst obsahu, tím větší nárůst komunity.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama