Microsoft uznal zatím největší herní odbory v Americe
Novinka Microsoft uznal zatím největší herní odbory v Americe

Microsoft uznal zatím největší herní odbory v Americe

Filip Svoboda

Filip Svoboda

2

Odbory v ZeniMaxu čítají bezmála 300 zaměstnanců.

Reklama

Bezmála tři stovky zaměstnanců QA oddělení napříč společností ZeniMax (Bethesda, id Software nebo Arkane) si odhlasovaly vznik odborů ZeniMax Workers United spadajících už tradičně pod odborovou organizaci Communication Workers of America. Microsoft, který ZeniMax od loňska vlastní, dostál svým dřívějším slovům a odbory dobrovolně uznal.

Testeři ZeniMaxu navazují na své kolegy z Activision Blizzardu nebo BioWare, ale svou velikostí je ještě převyšují. S necelými třemi sty členů se stávají největší videoherní odborovou skupinou ve Spojených státech.

„Před námi je příležitost provést velké změny a vnést do herního průmyslu spravedlnost. Chceme skoncovat s crunchem, nespravedlivým odměňováním a nedostatkem příležitostí k růstu v rámci společnosti. Naše odbory budou prosazovat (...) lepší komunikaci mezi vedením a zaměstnanci, jasnou cestu pro ty, kteří chtějí kariérně postupovat a podobně,“ říká za stranu odborů testerka Victoria Banos.

Odbory si zároveň pochvalují přístup Microsoftu a nepřímo ho srovnávají například s Activision Blizzardem: „Microsoft dostál svému závazku vůči zaměstnancům a umožnil jim, aby se sami rozhodli, zda chtějí založit odbory. Jiní videoherní a technologičtí giganti se vědomě rozhodli napadat, podkopávat a demoralizovat své vlastní zaměstnance. Microsoft volí jiný směr, který posílí firemní kulturu a schopnost sloužit zákazníkům a měl by sloužit jako vzor pro celé odvětví...“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama