Microsoft věří, že se s Evropskou komisí na akvizici Activision Blizzardu domluví
Novinka Microsoft věří, že se s Evropskou komisí na akvizici Activision Blizzardu domluví

Microsoft věří, že se s Evropskou komisí na akvizici Activision Blizzardu domluví

Filip Svoboda

Filip Svoboda

2

Reaguje na aktuální zprávu evropských úřadů.

Reklama

Microsoft měl v úterý podle tří zdrojů zpravodajského serveru Politico obdržet avizované prohlášení o námitkách od Evropské komise. To obsahovalo názor a případné obavy evropských úřadů z plánované akvizice Activision Blizzardu. Microsoft je přesvědčen, že připomínky dokáže reflektovat.

„Pozorně nasloucháme obavám Evropské komise a jsme přesvědčeni, že je dokážeme rozptýlit,“ zní oficiální vyjádření Microsoftu. Evropská komise se už dříve vyjádřila, že například argumenty americké Federální obchodní komise (FTC) v žalobě proti Microsoftu považuje spíše za nepřesné. Její vlastní listopadové šetření ale jisté obavy vzneslo.

Ani ne před týdnem se sešel s evropskou komisařkou pro hospodářskou soutěž Margrethe Vestager šéf PlayStationu Jim Ryan. Obsah schůzky není známý, ale dá se předpokládat, že diskutovali právě vyjádření komise směrem k Microsoftu. Spekuluje se, že právě s cílem ovlivnit rozhodování evropských úřadů bylo účelově uspíšeno podání žaloby ze strany FTC.

Microsoft se v současné době snaží předvolat Sony jako svědka k soudu s FTC. Japonský protějšek se měl vyjádřit do 27. ledna, obsah odpovědi ale zatím není známý. Vedle amerických a evropských úřadů se akvizici věnuje podrobně také Británie, jiné státy už stihly obchod schválit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama