Middle Earth: Shadow of War oficiálně oznámen
Middle-earth: Shadow of War Novinka Middle Earth: Shadow of War oficiálně oznámen

Middle Earth: Shadow of War oficiálně oznámen

Michal Burian

Michal Burian

70

Den po úniku došlo k oficiálnímu oznámení, včetně prvního traileru a detailů o jednotlivých edicích.

Reklama

Aktualizace: Necelý den po úniku, o který se postaral jeden americký obchodní řetězec, došlo ze strany Warner Bros k oficiálnímu oznámení akční open-world adventury Middle-earth: Shadow of War. Oznámení doprovází první trailer a nové informace.

Předně, vývoj má na starost studio Monolith Productions, které nás opět zavede za nepřátelské linie s originální příběhem Taliona a Celebrimbora, kteří mají za úkol proniknout skrze nepřátelské linie a vytvořit armádu, s kterou se postaví nejsmrtelnějším nepřátelům, včetně samotného Temného pána Saurona a jeho sluhy Nazgûla, v monumentální bitvě o Středozem.

K dispozici budete mít tzv. Prsten Moci, z kterého získáte novou sílu. Ta vám pomůže s nesnadným a velmi nebezpečným úkolem. Vylepšený systém Nemesis se má postarat o zajímavé bitvy. Nemesis má být aplikován do celého světa. Vaše rozhodnutí a činy budou mít vliv nejen na postavy, ale také na prostředí. Každý herní zážitek má tak být jedinečný. Společně s osobními příběhy přinese Nemesis procedurálně generované protivníky, kteří si pamatují každé setkání s vámi. Každý takový protivník má vlastní osobnost, povahu a silné a slabé stránky. Součástí hry budou i takzvaní následníci, kteří přinesou zcela nové příběhy, loajality, zrady a pomsty.

„Monolith Productions měli za cíl vytvořit hlubší, více personalizovanou herní zkušenost, a autentický způsob podání příběhu,” říká David Haddad, prezident společnosti Warner Bros. Interactive Entertainment.

„Provedli jsme masivní rozšíření každé dimenze hry, a to včetně herního světa, příběhu, RPG prvků, hlavní hratelnosti a samozřejmě i Nemesis systému,” říká Michael de Plater, viceprezident Monolith Productions. “Jako dlouhodobí fanoušci Středozemě jsme poctěni, že máme to privilegium přinést k životu ten nejvíce ohromující fantasy svět, který byl kdy vytvořen, a to zcela novým způsobem, pro novou generaci.”

Shadow of War se odehrává mezi událostmi Hobita a Pána prstenů. Hra navazuje na původní příběh Shadow of Mordor. Těšit se prý můžete na bohatší, osobnější a expanzivní svět plný epických hrdinů a padouchů, kultovních míst a originálních typů nepřátel.

Middle-earth: Shadow of War vyjde již 25. srpna 2017 na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Warner Bros v tiskové zprávě pochopitelně zmiňují také PS4 Pro a dokonce i Project Scorpio. Xbox verze navíc bude v programu Xbox Play Anywhere, což znamená, že s digitální verzí pro Xbox One dostanete i Windows 10, případně s W10 tu pro Xbox.

Trailer odhaluje, že v prodeji budou celkem tři edice - standardní, Silver a Gold. Video navíc budí dojem, že bude Shadow of War více využívat motivy samotného Pána prstenů než Shadow of Mordor. Fanoušci jistě poznají útroby Hory osudu, pevnost Minas Morgul na hranici Mordoru a Gondoru, jednoho z balrogů nebo létající potvoru, na níž ve filmech létají Nazgûlové. Obal hry navíc naznačuje, že se vrátí i Glum.

8. března se navíc dočkáme odhalení prvních gameplay záběrů ze hry.

Edice (přidány v 18:10)

Jak už bylo zmíněno výše, Middle Earth: Shadow of War bude k dostání v několika edicích s různými bonusy, jejichž názvy necháváme v originále, protože oficiální český překlad zatím neexistuje. Za předobjednávku základní edice hry získáte legendární Champions War Part a exkluzivní meč Sword of Dominion.

Silver Edition zahrne expanze systému Nemesis nazvané Slaughter Tribe a Outlaw Tribe a truhlu Silver War Chest. Přídavky zahrnují Orc Tribe, který nabídne nové nepřátele, mise, společníky, schopnosti a další obsah, a sadu Mythic Gear Set.

Gold Edition se potom chlubí stejným obsahem, jaký nabízí Silver Edition, a ještě k tomu přihazuje další dodatečný obsah, konkrétně dvě příběhová rozšíření nazvaná The Blade of Galadriel a The Desolation of Mordor. A namísto Silver War Chest zahrne Gold War Chest. Očividně jde tedy o obdobu edice se Season Passem, přičemž příběhové expanze se pochlubí novou kampaní, hratelnou postavou a dalšími společníky, schopnostmi nebo typy nepřátel.

Specialitou pro sběratele je pak Mithril Edition, tedy plnohodnotná sběratelská edice. Ta je vážně obsáhlá a nabízí masivní sochu, prémiové balení s magnetickým prstenem, soundtrack (očividně na CD, ne v digitální podobě), steelbook, skládací mapu Středozemě a sadu samolepek a litografií. To všechno ve sběratelské krabici, přičemž součástí této edice je samozřejmě i hra a obsah Gold Edition. Jak už ale nejspíš tušíte, nejde o drahou srandu. Mithril Edition stojí 350 dolarů, což je v přepočtu skoro 9 tisíc Kč.

Když k tomu ale připočteme DPH a marži, dá se očekávat, že v ČR bude sběratelská edice k dostání za přibližně 10 tisíc Kč. Z toho důvodu není jisté, jestli se bude u nás Mithril Edition vůbec prodávat. Jestli ano, pravděpodobně bude k dostání jen velmi málo kusů.

Původní zpráva (26. 2. 2017 19:24)

Společnost Warner Bros připravuje oznámení pokračování Middle Earth: Shadow of Mordor (recenze) z roku 2014. V předloňském roce jsme vás informovali, že studio Monolith Productions nabírá posily na velký tajný projekt. Moc lidí nepochybovalo o tom, že tvůrci F.E.A.R. chystají pokračování této akční open-world záležitosti ze Středozemě. Naznačoval to i nedávný tweet s oznámením nové hry od WB Games, má k němu dojít 8. března a použitý styl písma směruje právě k Midle Earth.

V roce 2015 designér Michael de Plater tvrdil, že ve Shadow of Mordor ukázali pouze zlomek toho, čeho jsou schopni dosáhnout díky systému Nemesis. Systém zajistil unikátní nepřátele, každý měl své silné i slabé stránky, osobnost a jedinečné zvyklosti či vzhled. Vývoj nepřítele dokonce ovlivnil například i fakt, že jste se s ním utkali v boji a on vyhrál. V takovém případe nejen, že povýšil, ale také jste se s ním setkali později, kdy byl lépe vybaven a pochlubil se větší výdrží. Navíc si vás ke všemu pamatoval.

Pokračování Shadow of Mordor má podle obchodu Target nést název Middle Earth: Shadow of War a vyjít ve verzi pro PlayStation 4 a Xbox One v minimálně dvou edicích: standardní a GOLD edici s několika expanzemi, včetně přidání dvou "tribes" do systému Nemesis, stejně jako dva příběhové přídavky. Dále nové zbraně, mise, protivníky, schopnosti a další bonusy. Očekáváme také PC verzi, stejně jako v případě předešlého dílu.

Dostáváme se k samotnému popisku hry. Čekat nás má nový příběh ze Středozemě. Podíváme se za nepřátelské linie, kde budeme dobývat pevnosti, abychom postupně ovládli Mordor zevnitř. Systém Nemesis se má postarat o jedinečné osobní příběhy s každým nepřítelem a následovníkem, konfrontujeme samotného Temného pána Saurona a jeho sluhy Nazgûly.

Pravost informací Targetu potvrzují obaly jednotlivých verzí a také skutečnost, že po pár hodinách přdobjednávka z webu zmizela. Pokud je vše pravdivé, tak má Middle Earth: Shadow of War vyjít 22. srpna tohoto roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama