Middle-earth: Shadow of War v prvních gameplay záběrech
Middle-earth: Shadow of War Novinka Middle-earth: Shadow of War v prvních gameplay záběrech

Middle-earth: Shadow of War v prvních gameplay záběrech

Martin Cvrček

Martin Cvrček

52

Talion se vrací, aby shromáždil armádu a zničil Mordor zevnitř. Záběry ukazují rozšíření Nemesis systému, nové RPG prvky i herní možnosti.

Reklama

Podle očekávání došlo na odhalení prvních gameplay záběrů z nedávno oznámeného pokračování Middle-earth: Shadow of Mordor. Video, které má úctyhodných 16 minut, zprvu ukazuje část herní mapy, která zahrnuje nejen Mordor, ale i území sousedního Gondoru. Všimnout si můžete města Osgiliath poblíž Minas Tirith i pevnosti Minas Morgul, která se objevila už v nedávném CGI traileru.

V roli Taliona musíte tentokrát za pomoci nového Prstenu moci shromáždit armádu a zničit Mordor zevnitř. Mapa tak zahrnuje několik regionů, které můžete dobýt. Každá oblast nabízí odlišné prostředí a zahrnuje různé spojence, nepřátele a činnosti, včetně místních šéfů, kapitánů, následovníků, misí a pevností.

Záběry z alfa verze se zaměřují na dobytí horského údolí Seregost a porážku Sauronova služebníka Ur-Kagona s přezdívkou Dragon Lord. Tato mise ukazuje, že novou podobu Nemesis systému neutváří pouze nepřátelé a Talion spojený s duchem elfa Celebrimbora, ale i vaši skřetí a zlobří spojenci, disponující různými schopnostmi.

Útok na horskou pevnost začíná konfrontací se skřetem Thrakem Storm-Bringerem, který byl dříve součástí Talionových sil, pak ale zradil a přidal se k Sauronovi. S Talionem má tedy nevyřízené účty a navíc vládne schopností, která vám znemožní využít nový Prsten moci. Spolu s Thrakem brání pevnost i několik typů nepřátel.

Při snaze o prolomení hlavní brány si můžete všimnout, že lze opět využívat schopnosti Taliona i Celebrimbora a že se vrací šplhání, které jako by z oka vypadlo sérii Assassin's Creed. Pevnost lze každopádně dobýt vícero způsoby, které zahrnují frontální útok i plížení a infiltraci. Do nepřátelských řad navíc můžete nasadit špiona, který se v tomto konkrétním případě postará o umístění výbušnin, díky nimž není problém zničit zeď a umožnit tak napadení obránců z boku.

Skřetí špion pomáhá i v dalších ohledech, které ilustrují rozšíření Nemesis systému. Díky němu vaši spojenci utváří příběhy loajality, zrady, rivality nebo přátelství. Dále došlo k rozšíření RPG prvků, a tak si lze po porážce zmíněného Thraka Storm-Bringera vzít z jeho těla rohanskou zbroj s šikovnými statistikami.

- Mohlo by vás zajímat: Hardwarové nároky Middle-earth: Shadow of War

Ve videu dále uvidíte ovládnutí draka. A když se vám podaří zastrašit významného protivníka, můžete ho za pomoci prstenu přimět, aby se přidal na vaši stranu. Tvůrci přitom tvrdí, že díky Nemesis systému je každý Sauronův služebník v případě každého hráče odlišný. Jeho povahu odráží i prostředí, v němž se s ním utkáte. Jestli ho porazíte, jeho území, v tomto případě pevnost Seregost a k ní patřící region Mordoru, připadne vám.

Ovládnutí regionu přináší různé odměny, konkrétně zkušenostní body, výbavu, suroviny a další následovníky. Také má za následek vybudování základny, která slouží k výcviku vojáků, zvyšování moci a zlepšování obrany proti protiútokům Saurona.

K dispozici je také obrazovka armády, na níž můžete prohlížet nepřátele a komandovat vaše spolubojovníky. Jednoho z nich musíte vybrat, aby se stal novým vládcem regionu, kterého jste se zmocnili, což má za následek vznik unikátní Nemesis pevnosti (v originále Nemesis Fortress) s různými výhodami, které se odvíjí od možností následovníka, jehož jste povýšili. Poté je možné vylepšit pevnost a navýšit moc a velikost vaší armády.

Nemesis systém má mít za následek unikátní a dynamický průběh misí, takže každý hráč zažije trochu odlišný příběh. Podle slov tvůrců je gameplay video jen malá ochutnávka, jen jeden z milionů unikátních příběhů, které mohou hráči svým konáním utvářet. Vše uzavírá letmý pohled na Sauronovu pevnost Barad-dûr. To je ta věž, na jejíž špici září Sauronovo plamenné oko. I na něj tedy očividně v Shadow of War dojde.

Middle-earth: Shadow of War vyjde 25. srpna letošního roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama