Miliardová metaverse společnost uvádí, že ve svém virtuálním světě hostí tisíce hráčů
Novinka Miliardová metaverse společnost uvádí, že ve svém virtuálním světě hostí tisíce hráčů

Miliardová metaverse společnost uvádí, že ve svém virtuálním světě hostí tisíce hráčů

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

3

Realita je však hodně odlišná.

Reklama

Metaverse je pro řadu lidí i firem hudbou budoucnosti. Decentraland je virtuálním světem, jehož hodnota je aktuálně něco okolo 1,3 miliardy dolarů, jež do ní zainvestovala řada investorů věřících v to, že jakmile se otevřou jeho brány nahrnou se do něj tisíce, statisíce, anebo možná dokonce i miliony uživatelů. Jak už to ale tak občas bývá, realita je ve výsledku jiná než představy vizionářů. Namísto plných ulic se v tomto prostoru podle magazínu CoinDesk ve skutečnosti stabilně nachází pouze 38 hráčů, kteří jsou opravdu aktivní s tím, že se k nim občas přidají méně aktivní uživatelé, jichž je v herním světě při těch nejsilnějších momentech něco okolo 657. Když to porovnáme s tím, jak si vede kupříkladu GTA Online, jedná se o vyloženě směšné hodnoty.

Tvůrci metaverse světa se samozřejmě brání a pokoušejí se vyvracet, že by jejich svět byl mrtvým místem, kde se nachází pouze hrstka přeživších. Podle jejich dat mají až 7000 uživatelů denně, čehož má být důkazem výše uvedený výčet aktivních uživatelů za měsíc září, jenž dle nich čítá až 56,697 lidí. Dle společnosti byla chybou serveru DappRadar, jenž aktivitu měřil v tom, že neměřil aktivitu mimo ekosystém blockchainu, na němž Decentraland do jisté míry stojí, takže nebyl schopen pokrýt všechny uživatele.

Vzhledem k vysokým investicím, jež byly do Decentraland vloženy je však i 7000 uživatelů relativně málo. Kdyby to byl projekt nezávislých vývojářů, tak by jeden jistě zaplesal, jenže v momentu, kdy se jedná o miliardový podnik představuje to pro metaverse spíše nelichotivou vizitku než něco, co by vás vedlo k tomu, do něj naskočit a koupit si virtuální nemovitost za miliony dolarů.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama