Novinka Millennia je další 4X tahová strategie na styl Civilizace

Millennia je další 4X tahová strategie na styl Civilizace

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy Windows PC

Vydává ji Paradox a láká na alternativní historii.

Reklama

Konkurentů pro sérii Civilization stále přibývá. Máme tady už nějakou dobu vydané Humankind, chystanou hru Ara: History Untold a nyní se svou nabídkou přišel i Paradox Interactive, byť za nově oznámeným titulem s názvem Millennia nestojí přímo tato švédská společnost, ale studio C Prompt Games, složené z veteránů herního vývoje.

Hra se zatím představila jen prostřednictvím velmi krátkého teaseru, ale podrobnosti a první screenshoty jsou už nyní k dispozici na Steamu. Jde o historickou 4X strategii, jež nás má provést napříč 10 000 lety vývoje civilizace, od úplných počátků až po vzdálenou budoucnost.

Jedním z hlavních lákadel je unikátní mechanika alternativních časových linií. Místo klasického období, jako například doba bronzová, se můžete při splnění určitých podmínek dostat do alternativní epochy, a to jak pozitivní, tak negativní. Může tak nastat například krvavé období či doba moru. Každý průchod by měl být díky tomu nějakým způsobem unikátní.

Dále se můžete těšit na přizpůsobení vašeho národa a herního stylu, ovládání ekonomiky či výzkum technologií, který je specifický pro danou dobu. Pomocí dominance si lze diktovat vítězné podmínky, pomocí velkého riskování tak můžete vyhrát třeba už v době renesance. Opatrnější postup se naopak potáhne až do modernějšího období.

Millennia míří na PC. Datum vydání zatím neznáme, ale na Steamu si hru můžete přidat do seznamu přání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama