Minecraft má více hráčů než Fortnite. Přesto pokračování nebude
Minecraft Novinka Minecraft má více hráčů než Fortnite. Přesto pokračování nebude

Minecraft má více hráčů než Fortnite. Přesto pokračování nebude

Michal Burian

Michal Burian

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Nintendo 3DS 3DS Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Microsoft nechce rozbít komunitu. Místo druhého dílu se zaměří na spin-offy.

Reklama

Fortnite je fenomén, který si oblíbili zejména mladší hráči a tráví v bitvách spoustu hodin. Často se o hře společnosti Epic Games mluví jako o jednom z nejhranějších titulů. Minimálně jeden má ale více hráčů. Téměř se na něj zapomnělo, ale kostičkový Minecraft je stále hodně populární. Dle Microsoftu má měsíčně 91 milionů hráčů, což je zhruba o 13 milionů více než má Fortnite. To se chlubí 78,3 miliony měsíčních hráčů.

Ano, Minecraft je na světě již mnoho let. Na rozdíl od Fortnite je ale placený. Prodáno bylo přes 150 milionů kusů, které se cenově pohybují v rozmezí 20 až 30 dolarů. Minecraft tak vydělal spoustu peněz a jeden by čekal, že leží na stole plány na pokračování. Prý tomu tak ale není. Boss Minecraftu, Helen Chiang, si myslí, že v případě této hry nemá druhý díl cenu. Lehce by mohla být rozbita současná komunita.

Místo nového dílu se chce Microsoft zaměřit na spin-off jako je Minecraft: Story Mode a nedávno oznámené RPG Minecraft: Dungeons. To je podle Microsoftu cesta, která je správná.

Minecraft je dostupný na mnoha platformách. Zahrát si ho můžete na PC, Mac, Linux, Xbox One, PS4, Nintendo Switch, 3DS, PS Vita nebo na mobilu a tabletu. Minecraft: Dungeons se na svět vyklube v průběhu příštího roku, zatím pouze ve verzi pro počítače.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama