Množí se spekulace o nástupci Switche, španělské studio mělo obdržet devkit
Novinka Množí se spekulace o nástupci Switche, španělské studio mělo obdržet devkit

Množí se spekulace o nástupci Switche, španělské studio mělo obdržet devkit

Jan Urbančík

Jan Urbančík

2
Platformy Nintendo Switch Switch

Přijde oznámení dříve, než jsme čekali?

Reklama

O nové konzoli od Nintenda už se spekuluje opravdu dlouhou dobu. Před pár lety byla řeč o Pro verzi, která nejspíš skutečně vznikala, ale nakonec jsme se jí nikdy nedočkali a vyšel pouze OLED model bez navýšení výkonu. Nyní, více než 6 let po vydání původní konzole, je však jisté, že příchod nástupce už nemůže být daleko.

Před pár dny přišel důvěryhodný insider Nash Weedle, který ještě před oznámením informoval například o hře Metroid Dread, se zprávou, že devkit nového Switche dorazil do určitého španělského studia. A ačkoli to není jisté, s velkou pravděpodobností se jedná o studio MercurySteam, právě autory již zmiňovaného Metroidu Dread, kteří momentálně pracují na 3rd person RPG s kódovým označením Project Iron. Je ale dost možné, že nejde o jejich jediný projekt a kromě toho pracují i na nové hře pro Nintendo, s nímž už si spolupráci vyzkoušeli několikrát.

Zároveň po internetu začal kolovat screenshot z vývojářského portálu Nintenda, kde se objevila kolonka pro novou konzoli s označením "NX2" (původní Switch měl označení "NX"). Velmi pravděpodobně se ale jedná o podvrh, protože krátce nato se začaly objevovat různé jiné screenshoty s odlišným textem.

I přesto to však vypadá, že oznámení by mohlo přijít ještě dřív, než bychom možná čekali. Například dataminerka Nikki (která se postarala o odhalení specifikací čipu pro nevydaný Switch Pro) říká, že očekávala oznámení v září, ale nyní si myslí, že by to mohlo být dokonce dřív. Samozřejmě jde pouze o její odhad, nikoli leak.

Zajímavé je, že podle Nikki má být nová generace pouze možností pro hráče, kteří chtějí vyšší výkon, ale Switch bude stále podporován a budou na něj vycházet hry. Můžeme očekávat podobně dlouhé cross-gen období jako u PS4/PS5 a XONE/XSX|S? Je to docela možné. Nezbývá však než čekat, až na oznámení skutečně dojde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama