Mod Sven Co-Op dorazil na Steam
Half-Life Novinka Mod Sven Co-Op dorazil na Steam

Mod Sven Co-Op dorazil na Steam

Martin Cvrček

Martin Cvrček

2

Pro hraní 17 let starého modu, který dělá z prvního Half-Life kooperativní hru, nemusíte vlastnit Half-Life ani jinou hru od Valve.

Reklama

Je to už neuvěřitelných 17 let od vydání modu Sven Co-Op. Původním cílem modifikace bylo udělat z prvního Half-Life kooperativní hru, postupem času ale projekt rostl a během let se objevilo mnoho uživatelských map, které ani s Half-Life sérií nemají nic moc společného, tedy kromě zbraní, postav a dalších prvků.

Bez ohledu na mapu musí hráči zpravidla spolupracovat v boji proti nepřátelům ovládaným umělou inteligencí a při řešení hádanek. Hlavním cílem bývá dosažení určitého cíle, ale není problém ani se snahou o dosažení co největšího skóre. Tvůrci modu nicméně tvrdí, že nahánění skóre není podmínkou pro splnění úrovně, jde jen o součást zábavy.

Všechna tahle zábava je přitom k dostání na Steamu a samozřejmě zdarma. Jde přitom o standalone projekt, takže ke spuštění nemusíte vlastnit původní Half-Life ani jinou hru, kterou pohání GoldSrc engine. Stačí prostě zavítat na Steam stránku modu, kliknout na tlačítko Hrát hru a stahovat.

Na Steamu jsou k dispozici také nástroje pro tvorbu vlastních map a zakládání dedikovaných serverů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama