Modařské nástroje Skyrim i na konzolích?
Skyrim Novinka Modařské nástroje Skyrim i na konzolích?

Modařské nástroje Skyrim i na konzolích?

Michal Maliarov

Michal Maliarov

7

Bethesda přemýšlí o zahrnutí módů a editoru také do konzolových verzí chystaného fantasy RPG.

Reklama

Prozatím byly módy, editory a další podobné hříčky jednoznačnou devízou PC komunity, z pochopitelných důvodů. Vývojářský tým Bethesda ale přemýšlí o vytvoření systému, který by podobné radovánky umožnil i konzolistům.

„Myslím, že naše PC komunita modařů je jednou z těch nejlepších věcí na našich hrách. Vždy jsme to podporovali a chceme v tom i pokračovat,“ řekl Todd Howard, šéf Bethesdy. „Velká část fanoušků je ale na konzolích, a ti nemají možnost okusit tuto oblast herního trhu.“

Dle Howarda byly na cestě některé překážky, které jednoduše nedovolí editoru být u konzolových verzí při vydání hry. To ale neznamená, že se jej nedočkáme vůbec. Vlastně už studio podniklo první kroky k jeho implementaci.

„Máme na trhu hry jako Forza 3, kde si sdílíte vlastní vozy, nebo Rock Band, kde vytváříte skladby a písničky, které poté šíříte skrze komunitu. Ještě ale existuje dost věcí, které potřebujeme vyřešit, protože mise ve Skyrim nejsou skladby, ani nálepky na auto. Je tu spousta problémů spojených s bezpečností uživatelů a ty nemáme zatím ani na papíře.“

Pokud patříte mezi ty, co vlastní vývojářský balíček nástrojů na svém PC (a pokud nepatříte do některého studia, pravděpodobně to nemáte), portování PC módů do konzole je možné už teď. Všichni ostatní ale nemusí ztrácet naději. Celý tým pilně pracuje na rozuzlení a konzolisté se tak po určité době mohou těšit na modařský editor.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama