MODERN WARFARE 3 – kam půjdeme, koho zabijeme
Speciály Call of Duty Článek MODERN WARFARE 3 – kam půjdeme, koho zabijeme

MODERN WARFARE 3 – kam půjdeme, koho zabijeme

Michal Maliarov

Michal Maliarov

58

Prozatím jsme informace dávkovali s citem a nechtěli vás okrást o moment překvapvení. Žurnalistika je ale nenažraná a tudíž vám nabízíme kompletní příběh.

Reklama

V našem včerejším rozsáhlém odhalení si můžete přečíst ty nejdůležitější detaily a informace, které se týkají chystaného závěru trilogie Modern Warfare. Najdete tam i premiérovou galerii. V tomto speciálu se budeme věnovat příběhu, jeho zasazení do měst a osudovým cestám našich hrdinů, kapitána Price, Soapa a Nikolaje. A samozřejmě i druhé straně barikády.

Pozor! Následující článek obsahuje velké spoilery příběhu, posloupnosti misí a možných zvratů. Čtěte pouze na vlastní nebezpečí! Pokud si nechcete zkazit překvapení, dále nečtěte a přejděte na včerejší preview!

Těžké začátky

Modern Warfare 3 začíná tak, jak byste očekávali a navazuje na konec druhého dílu. USA je pod drtivým tlakem Ruska a naši hrdinové kapitán John Price, John „Soap“ McTavish a Nikolaj utíkají po zabití generála Sheparda do blízké helikoptéry.

Jejich cesta vede do skrýše ve městě Dharmasala v Indii, kde je však naše trojice přepadena Makarovými muži. V přestřelce se vžijete do kůže Yuria, loajalisty pracujicího pro Nikolaje. Jak nátisk sílí, naši hrdinové musí opět podrobit útěk k helikoptéře.

Příběh rychlým střihem přeletí do Manhattanu, kde Rusko dále tlačí na město skrze flotilu vojenských křižníků na Hudsonu (dle všeho je veleznámý U.S.S. Intrepid zničen). USA povolává Delta Force pro odražení útoku. Hráč se ujme člena jednotky jménem Frost pod velením Sandmana (dvě nové postavy, o kterých jsme mluvili v preview). Jejich cílem je zničit rušičku na střeše newyorské budovy Burzy cenných papírů a otevřít tak cestu americkému protiútoku. Na misi navazuje úprk týmu z města na Blackhawku, načež se tým vydá do přístavu, kde musí naši hrdinové infiltrovat nepřátelskou ponorku, která koordinuje útok.

Jak mise končí, hra se přesouvá o rok a půl do budoucnosti, kde hráč na sebe bere roli ruského agenta, který má ochránit ruského prezidenta na jeho cestě letadlem do USA, kde má podepsat Mírovou dohodu. Letadlo je uprostřed letu přepadeno únosci, kteří mají za úkol unést prezidenta i s jeho dcerou. Dceři se povede utéct. Makarov však dostává ruského prezidenta do svých rukou, čímž kazí plány na podepsání dohody. To ale není všechno. Makarov straší, že z prezidenta dostane kódy pro vypuštění raket a podnikne drtivý útok na Spojené Státy.

Střih. Hra se přesouvá zpět k Pricovi, Soapovi a Yurimu, kteří nyní v Africe hledají Makarova. Setkají se s místním překupníkem zbraní, který jim poví o dodávce chemických zbraní, kterou se Makarov snaží koupit. Skupinka se tak přesouvá do Sierra Leone, aby zabezpečila zásilku a vytrhla ji z rukou africké domobrany.

Apokalypsa musí být

Střih, bum, bác. Hráči vklouzávají do pohodlných bot agenta SAS, který má za úkol zastavit dodávku zbraní hromadného ničení v Londýnském přístavním skladišti. Rozhoří se přestřelka a agenti jsou pronásledováni skrze Londýnské metro. Mise končí před budovou Parlamentu, kde zničehonic vybuchuje několik náklaďáků a vypouští do atmosféry jedovatý plyn. Několik dalších evropských měst na vlastní kůži zažívají stejný teroristický útok podpořený Ruskem. Oběti se počítají na desítky tisíc. Chemické útoky navíc otevírají dveře hromadnému vojenskému nátlaku ruských vojsk na celý evropský kontinent.

Příběh rychle skáče ke kapitánu Pricovi, který zjišťuje, že je africký překupník zbraní oblafnul. Price se tedy vydá do Somálska, aby jej našel a pořádně mu počechral fasádu. Po brutálních výslechu se Price dozvídá, ze pravá ruka Makarova, Volk, se schovává v Paříži.

Pozornost hry se ale přepíná do Hamburku, kde se ujmeme role amerického střelce tanku, který se snaží potlačit nápor ruských vojsk. Je ale jen otázkou času, než Hamburk padne. Hra se poté ihned přesouvá k příběhu Price a jeho skupinky. Jsme v Paříži a kontrolujeme jednotku Delta Force, resp. agenta Frosta, který za pomoci francouzských speciálních jednotek vede útok na sídlo Volka v podzemních katakombách. Tato mise se kříží a přepíná s prolétávajícím bombardérem AC-130, kterým budete pomáhat pozemním silám v postupu.

Praha, Praha stověžatá

Po výslechu Volka se Frost dozvídá, že má Makarov důležitou schůzku v jednom pražském hotelu. Hráči se tentokrát vžijí do ruského agenta Yuriho, který spolu se Soapem pronikne do Rusy obsazeného města a připraví pro Makarova léčku v jedom z kostelů (že by chrám Svatého Víta?). Makarov však léčku vycítí a vydá se na útěk. Soap, Price a Yuri se tak musí prostřílet ven z Prahy.

Yuri pak vede tým do jednoho ze sídel Makarova, schovaného v českých horách. Tam naši bijci zjistí, že se Makarov snaží z ruského prezidenta dostat kódy raket. Navíc již zná místo, kde se schovává prezidentova dcera. Tým se tak vydává do Berlína, aby překazil Makarovy plány a pomohl dceři v útěku. Hráči se nyní přepínají do Frosta, který nalézá dceru a musí ji chránit na cestě skrze válkou zmítaný Berlín. I přes veškeré snahy je však dcera polapena a unesena.

Frost se vydává do Kremlu, kde se spolu se speciálními jednotkami podaří vloupat do obrněného sídla a osvobodit rukojmí. Makarov ale opět uniká.

Závěrečná mise se odehrává v Dubaji, kde Yuri, Price a Sandman podnikají epický frontální útok na dobře obrněný hotel, kde se schovává Makarov. Po nesčetných přestřelkách se jej podaří najít a….ano, vystřelit mu mozek z hlavy.

Je také dost možné, že hra bude obsahovat ještě jednu úroveň po závěrečných titulkách, odehrávající se v hořícím Washingtonu. Příběh samozřejmě nebyl oficiálně potvrzen a Activision zatím mlčí, mnohé zdroje ale potvrdily jeho důvěryhodnost a nakonec se tak může změnit jen nepatrně.

Pokud jste hru hrát nehodlali, doufáme, že jste si popis užili. Pokud ano a je vám jedno odhalených překvapení, jsme rádi. Pokud jsme vám ale zkazili den, neříkejte, že jsme vás nevarovali.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama