Modern Warfare 3 multiplayer – novinky, detaily, fakta
Speciály Call of Duty Článek Modern Warfare 3 multiplayer – novinky, detaily, fakta

Modern Warfare 3 multiplayer – novinky, detaily, fakta

Michal Maliarov

Michal Maliarov

72

Activision oficiálně poodhalilo roušku tajemství a vysypalo na veřejnost tunu informací ohledně multiplayerové části Modern Warfare 3.

Reklama

Studio Infinity Ward ve spolupráci s kluky ze Sledgehammer slibuje tolik oblíbený frenetický styl přestřelek, ale také určitou míru inovací a čerstvých nápadů, které osvěží současný multiplayer. Nový systém útočných balíčků, účinnosti zbraní a v neposlední řadě komunitní služba Elite mají zaručit, že se nám bude hrát zase o něco lépe.

Přepracovaný multiplayer

Máme tu zbrusu nové útočné balíčky a nový systém Killstreaků, jež byly lehce přeorganizovány, aby odměňovaly různé herní styly a přístupy. Plněním úkolů toho kterého módu se posouváte systémem Pointstreaků, tedy bodů zkušeností, tentokrát ale střílení do hlavy není ten jediný způsob, jak si zaručit aktivní postup. Mezi více unikátní bodové ohodnocení nyní patří:

Assault Strike Package – body v tomto balíčku se větví a jsou navrženy pro více akční přístup (helikoptéry, Predator), přesně jako v Modern Warfare 2. Větvení se po úmrtí vynuluje.

Support Strike Package – body v tomto balíčku se nevětví, avšak i po smrti zůstávají na účtu hráče. Podpůrný balíček je více soustředěn na podporování vašich spolubojovníků (UAV, střílna SAM aj.).

Specialist Strike Package – tento balíček je navržen pro profesionály ve svém oboru. Odměny hráč dostává ve formě perků, které mohou být aktivovány počas hry. Nasbírané perky se po smrti vynulují.

Všechny balíčky s narůstajícím počtem killů propůjčují svému majiteli bonusové zbraně a schopnosti. Útočný balíček vás tedy obdaruje např. sprintem, útočným dronem či Juggernautem, podpůrný pro změnu neprůstřelnou vestou, průzkumným dronem či systémem pastí a v neposlední řadě jako specialista dostáváte neustálé přídavky v podobě perků.

Nový systém zbraní

MW3 sleduje vaše užívání zbraní a nabízí více jak 40 druhů testovaných a zkoušených kvérů ve speciálních jednotkách. Chybět tedy nebudou SMG, LMG, sniperky, brokovnice, útočné pušky a štíty. Mezi sekundární zbraně pak patří rychlopalné pistole, samopaly a mety všeho druhu (granátomet, raketomet, aj.).

Samozřejmostí jsou dodatky, bez kterých by zbraně byly jen poloviční. Čím více využíváte tu kterou zbraň, tím lepší s ní budete. Navíc budete moci odemknout unikátní inventář jako tlumič, holografické mířidlo, duální zaměřovač aj.

Perky a herní módy

O percích jsme se zmínili již výše, je tedy načase si je rozebrat podrobněji. V Modern Warfare 3 narazíte na následující:

Recon – objevení nepřítele na minimapce

Blind Eye – neviditelný pro vzdušnou podporu a automatické střílny

Assassin – neviditelný pro UAV, přenosné radary a vizory

Quickdraw – rychlejší míření

Stalker – rychlejší pohyb během míření

Marksman – identifikování cílů na dlouhou vzdálenost

Ačkoliv jsou ve třetím dílu zbrusu nové multiplayerové módy, celosvětové oblíbence jako Free-for-All, Team Deathmatch či Match Domination hra nemůže vynechat. Nás ale zajímají především novinky.

Kill Confirmed – cílem je sbírat psí známky po smrti nepřítele a znemožňovat nepřátelskému týmu dělat totéž.

Team Defender – ochraňujte nositele vlajky pro zvýšení scóre vašeho týmu.

Infection – nakažený tým zabitím infikuje a převede vojáky na svou stranu. Cílem je vydržet co nejdéle, případně infikovat všechny co nejrychleji.

Drop zone – mód na způsob King of the Hill. Jeden tým musí udržet za specifické bonusy určité místo, nepřátelský tým jej musí přebrat.

Team Juggernaut – s pomocí Juggernauta odstraňujte vojáky nepřátelského týmu. První tým, který se dostane k limitu, vyhrává.

Juggernaut – zabijte Juggernauta, abyste se jím stali vy. Hráč, který v jeho kůži vydrží co nejdéle vyhrává.

Gun Game – vyhrává ten, co nejrychleji vystřídá všechny dostupné zbraně.

One in the Chamber – dostávejte munici za zabíjení nepřátel. Buďte poslední, kdo přežije. Žádné respawny.

A to by bylo z hlediska multiplayeru prozatím všechno. Modern Warfare 3 vychází 8.listopadu letošního roku pro PC, PS3 a Xbox360 a vypadá to na pořádný akční nářez. Michael Bay by byl pyšný.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama