Modifikace do Civilization 6 přidala obří mapu Země
Novinka Modifikace do Civilization 6 přidala obří mapu Země

Modifikace do Civilization 6 přidala obří mapu Země

Michal Burian

Michal Burian

Je dost náročná na hardware počítače, stále je v testování.

Reklama

Pátá Civilizace byla díky šikovné komunitě obohacena o spoustu zajímavých modifikací. Jednou z nich byla obří mapa Země. Autor tohoto projektu pod přezdívkou Gedemon se nenechal odradit a i když Civilization 6 (recenze) oficiálně mody nepodporuje, respektive nespolupracuje se Steam Workshopem, rozhodl se svou mapu nejen převést do nového dílu, ale hlavně rozšířit.

V Civilization 5 měla tahle mapa 180x96, v Civilization VI má neuvěřitelných 230x115 a můžete se v ní objevit přes 50 civilizací. To je skutečně úctyhodné číslo. Je ale nutné upozornit, že mapa vyžaduje výkonný počítač. Gedemon zatím zkoušel 500 tahů s 32 civilizacemi a jeho PC s hardwarem i7 4770K , 16G B RAM a GTX 980 se dost zapotil. Samotné načtení mapy trvá 4 až 5 minut, zatímco odehrát jedno kolo zabere nějaké dvě až čtyři minuty. V prvním případě jde o průměrnou dobu při 240 tazích, v tom druhém se bavíme o 470 tazích.

Autor modifikace se svou prací neskončil, v současné době probíhá třetí alfa a v plánu má mod optimalizovat. Záleží ale především na hráčích, jakou rozlohu si vyberou. Pokud máte zájem si modifikaci přidávající do Civilization 6 obří mapu Země vyzkoušet, stahujte zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama