Modifikování her od Paradoxu bude jednodušší
Novinka Modifikování her od Paradoxu bude jednodušší

Modifikování her od Paradoxu bude jednodušší

Michal Burian

Michal Burian

Platformy Windows PC

Vývojáři se zaměří na vylepšení svého enginu a vytvoření potřebných nástrojů.

Reklama

Řadu let fanoušci rozsáhlých strategií od společnosti Paradox Interactive požadující smysluplné nástroje, které jim umožní modifikovat hru, vytvářet mody atd. Zástupci firmy na to ale nereagovali a internetem se množily spekulace, že za tím stojí agresivní politika dodatečných balíčků. Paradox totiž své hry postupně rozšiřuje a všechna DLC mají často několikanásobnou cenu než základní verze hry. I přes tuhle skutečnost jsou takzvané grand strategie hodně populární na PC, které je domovem různých modifikací.

Pokud toužíte po úpravě her od Paradoxu, případně chcete mít možnost si stáhnout výtvory jiných hráčů, tak v dohledné době to bude možné. John Wordsworth v rozhovoru pro Venture Beat vysvětlil jednu věc. Nástroje pro modifikace a editování jejich her nikdy neexistovaly. To se ale v budoucnu změní. V současné době probíhá modernizace deset let starého enginu Clausewitz. Vylepšení technologie zároveň poskytne komunitě mnohem více nástrojů, aby si mohli udělat vlastní uživatelské rozhraní, vytvořit všelijaké mody nebo jednoduše změnit terén mapy. Spousta věcí půjde upravovat a vytvářet bez toho, aby hráči museli sahat do kódu hry.

V Paradox Interactive plánují zaměstnat dva nové inženýry. Jejich náplň práce bude spočívat ve vývoji nástrojů a editoru pro komunitu. První hrou na vylepšeném enginu bude strategie Imperator: Rome, dorazí v příštím roce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama