Modovací nástroje pro Fallout 4 vyjdou začátkem příštího roku
Fallout 4 Novinka Modovací nástroje pro Fallout 4 vyjdou začátkem příštího roku

Modovací nástroje pro Fallout 4 vyjdou začátkem příštího roku

Martin Cvrček

Martin Cvrček

7

K mání bude i Season Pass za 30 dolarů, který obsáhne všechny DLC balíčky. Jejich náplň ale zatím neznáme.

Reklama

Bethesda se dnes poměrně překvapivě podělila o plány na podporu Falloutu 4 po jeho vydání. To je stále stanovené na 10. listopadu, takže se už nezadržitelně blíží.

Samozřejmostí jsou bezplatné aktualizace, které přinesou nejen opravy různých chyb, ale i nové prvky, podobně jako za časů Skyrimu. Do Skyrimu koneckonců díky aktualizacím tvůrci přidali věci jako zlepšení grafiky, legendární režim nebo možnost bojovat při jízdě na koni. Rozhodnutí o nových prvcích by přitom mohlo vycházet ze zpětné vazby hráčů.

Dost možná nejdůležitější je vydání modovacích nástrojů pod názvem Creation Kit. Jak už bylo řečeno dříve, Creation Kit nevyjde společně se hrou a nyní víme, že na něj dojde až začátkem příštího roku, samozřejmě v rámci PC verze, v jejímž případě je modding jednou z klíčových věcí. Creation Kit je přitom stejný nástroj, jaký používají i sami vývojáři.

Stále ale platí, že mody vytvořené v Creation Kitu bude později možné importovat i do verze pro Xbox One a ještě později i do verze pro PlayStation 4. Ano, podpora modů importovaných z PC na PS4 je tedy potvrzená.

Neméně samozřejmá jsou i placené DLC. Zatím nevíme, jakou podobu budou mít a co vlastně zahrnou, což očividně neví ani sami vývojáři, protože stále pracují na samotné hře. Jisté ale je, že tentokrát to bude vůbec poprvé, co Bethesda nabídne ke koupi Season Pass. Ten bude k dispozici za 30 amerických dolarů a tvůrci tvrdí, že na základě zkušeností s Oblivionem, Falloutem 3 a Skyrimem odhadují, že hodnota dodatečného obsahu bude kolem 40 dolarů.

Dobrá zpráva pro potenciální zájemce ale je, že veškerý dodatečný obsah bude zahrnutý už v tomto Season Passu. Podle všeho tedy nedojde na vydání dalších DLC po vydání obsahu Season Passu jako třeba v případě Borderlands 2 a ani na obludnosti typu většího množství Season Passů, které předvádí neúspěšná střílečka Evolve.

Fallout 4 předobjednáte v našem obchodě Xzone.cz, kde dostanete tři exkluzivní dárky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama