Mohla by Mafia 3 vyjít 26. dubna?
Novinka Mohla by Mafia 3 vyjít 26. dubna?

Mohla by Mafia 3 vyjít 26. dubna?

Martin Cvrček

Martin Cvrček

11

Pravděpodobně další střílení od boku, tentokrát v podání obchodu Amazon. Mafia 2 byla také nedávno stažena z prodeje na Steamu.

Reklama

Nedávno jsme vás informovali o tom, že napjatě očekávaná a hojně diskutovaná Mafia 3 vyjde v období od dubna do prosince roku 2016. Což není zrovna informace, ze které bychom byli dvakrát moudří a která by nám skutečně říkala, kdy třetí Mafii očekávat.

Známý obchod Amazon ale nyní uvádí, že hra vyjde už 26. dubna. Zbývá otázka, zda můžeme tomuto datu věřit. Obchody sice nezřídka prozradí pravdivé informace, ale leckdy se také seknou a slepě střílí od boku, což má za následek spekulování nad nesmysly.

Datum tedy berte s maximální rezervou, i s ohledem na to, jak často v dnešní době dochází k odkladům. Hra, kterou ani jednou neodloží, jako by neexistovala, nebo se to tak alespoň poslední dobou zdá. Třeba Mafii 3 potká stejný osud.

Kromě možného data vydání tu máme ještě jednu informaci, která se pro změnu týká pět let staré Mafie 2. Ta byla bez jakéhokoliv vysvětlení stažena z prodejů na Steamu, včetně všech DLC a Digital Deluxe edice.

Stránku obchodu můžete stále navštívit, což nám říká, že hra není stažena natrvalo. Ale momentálně si ji prostě nekoupíte. Pro ty, kteří už Mafii 2 vlastní, se samozřejmě nic nemění a ke hře mohou dále přistupovat ve Steam knihovně. Stejně tak by stažení nemělo ovlivňovat aktivaci krabicových verzí.

Proč ale byla Mafia 2 stažena? To zatím nevíme. Bylo by hezké si myslet, že v 2K chystají nějakou speciální, vylepšenou edici hry, po jejímž vydání bude původní hra už nepotřebná. To se stalo třeba v případě Sleeping Dogs a Deus Ex: Human Revolution, které vydává Square Enix.

Mnohem pravděpodobnější je ale možnost, že byla hra stažena kvůli vypršení licence na použité skladby. Mafia 2 by se pak vrátila do prodeje, jakmile by došlo k obnovení licence nebo odstranění citlivých skladeb ze hry. Nikdo zatím nepotvrdil, že tomu tak opravdu je, ale tahle možnost se momentálně jeví jako nejpravděpodobnější příčina.

S něčím takovým se koneckonců párkrát potýkal Rockstar. Ze Steam verze GTA Vice City a San Andreas musel po čase odstranit skladby, jejichž licence vypršela. V případě San Andreas se ale někdo v Rockstaru dočista zbláznil a kromě odstranění skladeb došlo k nahrazení léta zažité PC verze prapodivným portem mobilní verze. To mělo za následek nekompatibilitu uložených pozic, ztrátu určitých grafických voleb či rozlišení a nekompatibilitu modů.

Nezbývá než doufat, že se návrat Mafie 2 do prodeje na Steamu obejde bez podobného znásilnění a že opravdu dojde maximálně k odstranění několika písniček. Samozřejmě za předpokladu, že právě zde tkví vysvětlení celé téhle podivné situace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama