Mojang poodhalil své plány do Minecraftu
Minecraft Novinka Mojang poodhalil své plány do Minecraftu

Mojang poodhalil své plány do Minecraftu

Vojtěch Zikán

Vojtěch Zikán

5

Na letošním Mineconu se Mojang  rozpovídal o svých nápadech, které by jednoho dne rádi implementovali do Minecraftu.

Reklama

Někdo tuhle hru miluje, jiní jí zase nenávidí. Minecraft je fenomén, který zahýbal světem. Dokazuje to i nedávná zpráva o 20 milionech prodaných kusů jenom na PC. Pro fanoušky, kteří nad hrou ještě nezlomili hůl, zde máme pár novinek od vývojářů. Během londýnského Mineconu se Mojang svěřili o jejich nápadech, které by rádi přidali do Minecraftu. A rozhodně jich není zrovna málo.

První taková myšlenka, se kterou si v Mojangu pohrávají, je možnost držet předměty v obou rukách. Pro lepší vysvětlení, v jedné ruce můžete držet krumpáč a ve druhé zase pochodeň. Zároveň by se z postavy mohl stát i levák, na rozdíl do stávajícího praváka. Jednoho dne bychom se také mohli dočkat štítů.

Vývojáři nezapomínají ani na hráče využívající luk. Rádi by do hry přidali možnost okouzlit šípy. Např. jedové, spektrální nebo svítící šípy. Na hráčském HUD by se také zobrazovaly buffy, které na hráče aktuálně platí. Na horní části obrazovky by byly kladné efekty (regenerace, síla atd.), na dolní zase negativní (nevolnost, zpomalení atd.). Pokud chcete v současné verzi hry zjistit, jaké efekty na vás působí, musíte si zobrazit inventář, a to vás při boji znevýhodňuje.

Velké plány mají i s dimenzí zvané The End. End je v současné době obří létající ostrov s omezenou plochou. Mojang by rád udělal z Endu plnohodnotnou a velkou dimenzi jako je třeba Nether. Následně by tak při prozkoumávání mohli objevit nový typ dungeonu, End City. Tato struktura by pro zdolání vyžadovala jistou dávku parkúru. End City by obývalo nové nepřátelské stvoření Shullker. Pokud by na Shullkera hráč vystřelil šíp, tak by postavu hráče vymrštil do vzduchu. Ano, zní to dost šíleně, ale podle slov Mojangu by to bylo pro zdolání End City nutností. Na závěr by také při odhalování Endu mohli hráči narazit na další novou strukturu, portály zvané End Gateway.

To by bylo všechno k velkým verzím. Co se týče Pocket edicí, tak by je v Mojangu rádi přiblížili o něco více aktuální verzi Miencraftu na počítači. Letošní Minecon přinesl fanouškům hry ovoce. Kromě této pořádné dávky informací o plánech tvůrců jsme mohli také vidět trailer pro Minecraft: Story Mode od TellTale Games. Ten však nesklidil moc velké pozitivní reakce. Nesmíme ani zapomenout na prezentaci Minecraftu v HoloLens na E3.

Uvidíme jak se Mojangu podaří splnit všechny tyto vize. Aby se z toho nestali jen pouhé nesplněné sliby.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama