Monetizace v Genshin Impact se mění k lepšímu
Novinka Monetizace v Genshin Impact se mění k lepšímu

Monetizace v Genshin Impact se mění k lepšímu

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

12
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Apple iOS Android Android

miHoYo uvolňuje další obsah zcela zdarma.

Reklama

Nová aktualizace 1.2 přidala do hry Genshin Impact jednu velkou novou oblast, další nové úkoly a nový event. To by nebylo až tak neobvyklé, kdyby je nepojila jedna společná vlastnost. Jsou totiž všechny zdarma.

A to nejen když mluvíme o skutečných penězích, ale také v případě systému dobíjení energie v podobě Resinu. Právě díky němu jste doposud mohli denně provádět jen omezené množství misí a pokud jste si Resin nezaplatili, bylo získání dalších odměn obtížnější.

Update 1.2 (celkové informace o aktualizaci najdete zde) po vás ale za pořízení a ani za plnění misí vůbec nic nechce, což u minulých událostí nebylo obvyklé. Šlo sice Resinu při plnění hlavních úkolů sdílet, ale protože ji ve hře Genshin Impact používáte napříč všemi aktivitami, její rychlé utracení vlastně znamenalo, že ji pak nemůžete využít pro jiné úkoly anebo na bossy.

Teď se ale situace obrací a zdá se, že miHoYo konečně chápe, jak může Genshin Impact ke spokojenosti všech hráčů a že lze peníze od platících uživatelů získat jinými způsoby.

Společně s aktuální událostí The Chalk Prince and the Dragon existuje i obrovský obchod s herními předměty, které ale nekupujete za Resin, ale stačí zvládnout tři různé eventy jako je střetnutí s nepřítelem a boss fight, za které získáte dost prostředků, které můžete utratit za absolutně obrovskou hromadu Mora, XP a různých materiálů a vcelku dobrý 4 hvězdičkový meč. Nic z toho vás ale nestojí skutečné peníze a ani Resin, což tedy znamená, že kromě těchto úkolů můžete v klidu pokračovat ve farmaření v Doménách a soubojích s bossy. Jako obvykle.

Monetizace v Genshin Impact se mění k lepšímu

Pokud to chápeme správně, tak za dobu fungování hry dospělo studio miHoYo k závěru, že díky gacha mechanizmům dokáže Genshin Impact vydělat tunu peněz bez ohledu na to, co kdo dělá a jaké události jsou aktuální. Lidé jsou totiž ochotní utratit peníze jediným možným způsobem. Tím je získávání silných nových hrdinů a zbraní za herní měnu (jejích sběr trvá někdy fakt hodně dlouho) nebo si je prostě koupit za reálné peníze. To se prostě stále nemění a funguje dobře.

Genshin Impact se teď pro nové hráče stává velmi přívětivým. Nabízí více materiálů, více odměn, prostě více důvodů aby se do hry přihlásili nováčci a nezůstali u hraní jen chvíli, protože utratit všechny startovní prostředky nemusí být zrovna snadné. Navíc jsou příběhové úkoly zdarma a nestojí žádnou energii, takže se na začátku můžete dostat pěkně daleko. A další questy by teď navíc neměly stát žádný Resin a ještě získáte dost odměn.

Genshin Impact našel díky aktualizaci The Chalk Prince and the Dragon tu správnou cestu k úspěchu, která již pro něj začíná pracovat. Ten systém, kdy nemusíte nic zaplatil předem za nákup hry a taky nemusíte za další peníze eliminovat všechny gacha mechaniky. Dnes prostě ve hře existuje způsob, jak toto všechno sladit. Nebo se aspoň Genshin Impact do tohoto bodu blíží.

miHoYo ale zároveň pracuje na dalších drobnostech a každou chvíli nabízí doprovodné info o tom, co hráči v Genshin Impactu dělají. Například na začátku loňského prosince tvůrci prozradili, že nejoblíbenější postavou, kterou si lidé vzali do tří Domén, je Barbara. Teď se na Twitteru objevila nová stránka z Teyvat Times, tentokrát zaměřená na počty zabití. Takže teď víme, kolik bylo dosud v Genshinu zabito slimů (více než 14 miliard) a hilichurlů (více než 17 miliard) a třeba kolikrát nejvíce zahynul jeden člověk při boji s Oceanidy v jednom boji (76x).

Níže se můžete podívat na úplnou infografiku z Teyvat Times, která je aktuální k 29. prosinci 2020.

Monetizace v Genshin Impact se mění k lepšímu

Nakonec se ještě koukneme na postavu Bennetta. Lidé si ho v poslední době docela oblíbili díky jeho výbavě a schopnostem. Zatímco je totiž většina léčitelů ve hře Genshin Impact Cryo nebo Hydro, je Bennett Pyro. Navíc efekt Elemental Burst obnovuje zdraví a posiluje útok postavy, ale Bennett se ještě dokáže docela účinně ohánět mečem. I jeho normální Elemental Skill způsobí docela zajímavé Pyro poškození, ale Bennett je zároveň skutečně zábavný, ale smolař.

Je totiž sirotek, kterého vždycky lákalo dobrodružství a to i přes vědomí, že okolní svět není příliš laskavý k němu nebo k ostatním lidem, kteří jej zkoumají. Navíc nemá vůbec v ničem štěstí, ale to jej nesrazí na kolena. Lidé z týmu ho mohou opustit, může ho srazit blesk, ale nic z toho ho neodradí od a nezabrání mu to v tom, aby se staral o lidi kolem sebe a snažil se jim pomoci. Neštěstí ho formovalo od dětství, ale nikdy ho neodradilo od záměrů. Ve výsledku tak do party získáte neuvěřitelně optimistického spojence, který dokáže odhalit nové poklady a nové památky.

Bennett nabízí v Genshin Impactu jedny z nejlepších linek, které ale nabízí takřka klasické koncepty typických RPG hrdinů. Je to praktická postava, která se hodí do každé skupiny a zároveň miHoYo vytvořili někoho, s kým se jde opravdu ztotožnit a vzhledem k tomu, že jde o čtyřhvězdičkovou postavu, který je k dispozici prakticky pořád, má každý šanci přidat tohoto skvělého spojence do svého seznamu.

Monetizace v Genshin Impact se mění k lepšímu

Genshin Impact je nyní k dispozici pro PlayStation 4, pro PC a pro zařízení s Androidem a s iOS. Ve finále bude hra dostupná i pro Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama