Možné spojitosti s dalším Half-Life v kódu Portalu 2
Half-Life Novinka Možné spojitosti s dalším Half-Life v kódu Portalu 2

Možné spojitosti s dalším Half-Life v kódu Portalu 2

Martin Cvrček

Martin Cvrček

10

V našem pravidelném spekulativním seriálu se tentokrát podíváme na něco rozsáhlejšího, a to řadu animací jedné z postav Half-Life, nalezených v kódu Portalu 2.

Reklama

Bylo nebylo, jeden z hráčů Portalu 2 zkoumal kód hry a nalezl několik zajímavých řádků, které se do Portalu 2 tak nějak nehodí, konkrétně následující:

magnuss_get_going.vcd magnuss_idle.vcd magnuss_nopoint.vcd magnuss_shakehead.vcd magnuss_wave.vcd

Každému fanouškovi Half-Life se po přečtení těchto slov okamžitě v hlavě rozsvítí výstražný maják. "magnuss" totiž neznamená nic jiného, než doktor Arne Magnusson, jedna z ústředních postav Half-Life 2: Episode Two, s nímž se soudě dle vývoje příběhu máme setkat i v dalším díle. A nutno podotknout, že tyto řádky Epizoda 2 neobsahuje.

Naštěstí nezůstalo jenom u textu. Na něj se totiž vážou i skutečné animace. Toto zjištění následně vedlo k menšímu převedení do nástrojů Source SDK, přičemž výsledek můžete vidět ve videu níže.

Řada animací by docela dobře seděla k možnému úvodu dalšího dílu. Mávání, jakoby vysvětlování, to všechno by k vývoji událostí dost dobře sedělo.

Fanoušci se navíc shodují, že umístění řádků v kódu nemůže být jenom tak. Pokud tedy Valve znovu vyrukuje s tvrzením, že to ve hře jenom zapomněli, nebo že to nic neznamená, tentokrát jim to asi moc lidí baštit nebude, zvlášť když v Epizodě 2 nic takového k nalezení opravdu není a do Portalu to moc nesedí. Že by další znamení toho, že se pomalu blíží konečné odhalení? I to je možné, slova Valve, Half-Life a náhoda totiž k sobě moc nesedí.

Mimochodem, Valve by s mělo objevit nejen na letošní E3, ale i na GDC 2012, konající se už za 4 dny. Pravděpodobnost odhalení naší vysněné hry je sice zatraceně malá, ale i tak se nabzí otázka, proč tam vůbec jsou. A co chějí ukázat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama