Možný teaser na pokračování Alana Wakea
Alan Wake Novinka Možný teaser na pokračování Alana Wakea

Možný teaser na pokračování Alana Wakea

Jan Urbančík

Jan Urbančík

18

Deset let neaktivní účet hudební skupiny Old Gods of Asgard náhle ožil.

Reklama

Je tomu už deset let, co vyšla hra Alan Wake od finského studia Remedy pojednávající o spisovateli, který se snaží zachránit svou manželku poté, co se v městěčku Bright Falls obejvila záhadná temnota. Přestože v roce 2012 vyšel spin-off s názvem Alan Wake's American Nightmare, plnohodnotného pokračování jsme se nikdy nedočkali. Velkou naději vzbudilo rozšíření AWE pro hru Control, které vyšlo letos v srpnu a v němž se objevil i zmiňovaný Alan Wake. Už nějakou dobu navíc víme, že se v Remedy pracuje hned na několika projektech, přičemž dva z nich by se měly odehrávat ve stejném světě. To by naznačovalo použití světa z Controlu, který, jak už nějakou dobu víme, je ten stejný, v němž se odehrává Alan Wake.

Spekulace o možném pokračování však nyní ještě zesílily, a to z dobrého důvodu. Na facebookové stránce skupiny Old Gods of Asgard (jde o finskou kapelu Poets of the Fall, která však ve hrách od Remedy používá první zmiňovaný název) byla totiž po deset let trvající neaktivitě aktualizována úvodní fotka. Jde o obrázek, na kterém kromě názvu skupiny můžeme vidět krajinu z okolí městečka Bright Falls.

Znamená to tedy skutečně návrat známého spisovatele? Pořád se může jednat o pouhou náhodu, ale to se nezdá příliš pravděpodobné. Pokud se na druhém díle skutečně pracuje a odhalení se dočkáme ještě letos, mohla by se hra objevit třeba na letošních Game Awards, které proběhnou 10., respektive u nás 11. prosince a v posledních ročnících jsme si zvykli na poměrně velká odhalení. Důkazem může být třeba loňské představení Xboxu Series X, které proběhlo právě na této akci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama