MSI chystá vlastní handheld, zřejmě použije čip od Intelu
Novinka MSI chystá vlastní handheld, zřejmě použije čip od Intelu

MSI chystá vlastní handheld, zřejmě použije čip od Intelu

Jan Urbančík

Jan Urbančík

4
Platformy Windows PC

Dosud podobná zařízení spoléhala na AMD.

Reklama

Steam Deck v roce 2022 odstartoval vlnu handheldů, loni jsme se tak dočkali konkurence hned od dvou velkých firem, jmenovitě Asus a Lenovo, přičemž samotné Valve přineslo vylepšený Deck s OLED displejem. Sotva ale začal nový rok, už se dozvídáme o dalším hráči na čím dál populárnějším trhu, jde o společnost MSI. Ta v krátkém videu na sociálních sítích láká na svůj vlastní handheld.

Plnohodnotného představení se máme dočkat na veletrhu CES už za pár dní, ale jednu velmi zajímavou informaci jsme se možná dozvěděli už předem. Na příspěvek totiž reagoval Twitter účet Intel Gaming, což by nasvědčovalo, že MSI použije pro zařízení čip od Intelu. Pro něj by to byl na poli PC handheldů v podstatě debut, neboť Steam Deck i další konkurence používá APU od AMD, které už se osvědčilo.

Pokud by ale byl dodavatelem Intel, zřejmě můžeme očekávat procesor s novou architekturou Meteor Lake a, co je asi ještě zajímavější, grafický čip postavený na architektuře Arc, jež má solidní výkon nejenom v rasterizaci, ale také ray tracingu, přičemž podporuje lepší "XMX" verzi upscalingu XeSS.

Na druhou stranu grafiky od Intelu mívají problém se staršími hrami (byť se na straně driverů udělal za uplynulý rok velký kus práce), což je u handheldů docela zásadní nedostatek. Na závěry je ale ještě brzy a budeme si muset počkat na představení a samotné vydání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama