Multiplayer Army 3 se dočká bezplatného DLC Zeus
Arma 3 Novinka Multiplayer Army 3 se dočká bezplatného DLC Zeus

Multiplayer Army 3 se dočká bezplatného DLC Zeus

Martin Cvrček

Martin Cvrček

10

Bohemia Interactive konečně odhalilo bezplatný přídavek Zeus pro multiplayer Army 3. Připravte se na odlišnou válku podle vašich pravidel.

Reklama

Nedávno jsme vás informovali, že Bohemia Interactive chystá na únor odhalení speciálního přídavku pro multiplayer Army 3, který má na svědomí především designer Karel Mořický a programátor Filip Sádovský. Nyní jsme se toho oznámení konečně dočkali.

Přídavek nese název Zeus a bude k dispozici zcela zdarma v průběhu druhého čtvrtletí letošního roku. Těšit se přitom můžeme na dost svéráznou hratelnost, která stojí a padá zejména na real-time editoru. Jeden hráč se totiž ujme role Game Mastera (potažmo Dia, pokud přijmeme terminologii vývojářů) a s pomocí editoru bude doslova určovat zážitek ostatních hráčů.

Vše je vlastně inspirované hrami typu Dungeons & Dragons, kdy se pár vyvolených ujme vyššího velení nad většinou, která musí mašírovat hezky po svých v prachu bojiště. Game Master totiž bude schopný díky editoru vytvářet a měnit zadání hry a tím generovat nové příběhy a výzvy. Velmi důležitým elementem přitom bude schopnost improvizovat.

Výsledek by pak měl být dynamický a hlavně neskriptovaný. Arma 3: Zeus totiž bude fungovat jako modul, tudíž ho bude možné naroubovat na klasické módy jako Team Deathmatch a Sector Control, stejně tak ale nabídne specialitu v podobě režimu Zeus Game Master, v němž má Game Master možnost vytvářet úkoly, spawnovat jednotky a směrovat kroky hráčů napříč Altisem i Stratisem.

A jak už se dá z povahy a přístupu Bohemia Interactive očekávat, celý přídavek bude podporovat modderskou komunitu. Každý bude moci prvky Zeus DLC využít ve své misi.

Celý koncept každopádně zní velmi zajímavě. Zatím je ale poměrně těžko představitelný. Tento problém by mohl napravit oficiální live-stream, který je plánovaný na tuto sobotu v čase 18:00. V něm představí Zeus nejen Karel Mořický, ale i Jay Crowe a další vývojáři. Doporučujeme také navštívit oficiální web a omrknout trailer a screenshoty.

My každopádně doufáme, že Bohemia Interactive tentokrát zahrne i nějaké oficiální servery, aby se podobně jako u multiplayeru původní hry nestalo, že ho přizabije množství hráčů, které nechápe, že multiplayer neběží na oficiálních serverech, ale na serverech hráčů, kteří často zakládají server na nedostačujícím HW a proto pak mají lidi problémy s výkonem. Problém s výkonem ale někdy přeci jen způsobuje i hra samotná, takže zároveň doufáme, že i to vývojáři stihnou do vydání přídavku vyřešit. Jinak by mohly nastat slušné komplikace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama