Multiplayer CoD: Black Ops v detailech
Call of Duty Novinka Multiplayer CoD: Black Ops v detailech

Multiplayer CoD: Black Ops v detailech

Martin Cvrček

Martin Cvrček

13

Call of Duty: Black Ops bylo znovu předvedené několika médiím. Tentokrát však Activision i Treyarch konečně předvedli několik novinek týkajících se hry pro více hráčů. A co víc, byl vydán i nový trailer.

Reklama

Zaprvé, multiplayer v Black Ops bude obsahovat tréninkový mód, podobný tomu v Team Fortress 2. Hráči tak konečně mohou trénovat a zkoušet nové věci, aniž by se obávali, že jim někdo bude kazit jak trénink, tak i statistiky díky věčnému zabíjení. Takovou změnu rozhodně vítáme.

Tvůrci nás už dlouho lákají na nový systém „Create-a-Class 2.0“, tedy rozsáhlé možnosti tvorby vlastních tříd. Až doteď jsme však z inovovaného systému neviděli nic. A jak to tak vypadá, možnost nosit vousy, kterou chystají tvůrci Medal of Honor, může být slabé kafe oproti tomu, co nás čeká v Black Ops, protože si v něm nejspíš budeme moci upravovat celou postavu. Nicméně, většina prvků týkající se Create-a-Class 2.0 je ještě pořád zahalena rouškou tajemství, takže se nechme překvapit.

Než se dostaneme k novému traileru, zmíníme ještě jednu výraznou inovaci, a to tzv. CoD points, tedy Call of Duty body (zkráceně CD), jež sbíráte zhruba stejně jako zkušenostní „XP“ body. A na co nám vůbec CD jsou? Hráči si za ně mohou koupit např. Kontrakty, tedy časově omezené výzvy, úkoly a další drobnosti.

A nyní už ke zmiňovanému videu. To představuje Wager Match, tedy jakýsi režim spojující 4 kola módu Free-for-All, přičemž každé kolo je něčím jedinečné. V jednom z kol např. používáte pouze pistole a nůž, v dalším to zase funguje tak, že čím více nepřátel zabijete, tím lepší zbraně dostáváte. Něco takového považujeme za zajímavé oživení, které jen tak každá MP hra nenabízí.

Nový trailer však představuje nejen zajímavý mód, ale i pár nových zbraní. Můžeme tak vidět kuši, pistoli M9, RPG nebo balistické nože, ale také např. nové druhy brokovnic a ostřelovaček. Nejvíce nás však zaujal jakýsi příruční minigun (k dostání pravděpodobně jako Killstreak odměna), a také Tomahawk, sekera fungující stejně jako vrhací nože v Modern Warfare 2. Nejdříve nás napadlo, že pánové z Treyarchu nejspíše koukali na Vinetoua moc dlouho, ale musíme uznat, že něco takového bychom v CoD nečekali. A když už tam je, nezlobíme se.

Inu, multiplayer v Call of Duty: Black Ops zatím vypadá vážně slibně, a co víc, už se nejeví jako pouhá kopie Modern Warfare 2. Na závěr ještě jedna dobrá zpráva pro PC hráče: nevrátí se nejen dedikované servery, Mod Tools a konzole, ale s největší pravděpodobností se chystá i návrat vyklánění do stran.

Call of Duty: Black Ops vychází 9 listopadu pro PC, Xbox 360, PlayStation 3 a Nintendo Wii.

Za informace děkujeme Eurogamer.net, VG247, CVG a Joystiq.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama