Multiplayer Modern Warfare 3 inspirován CoD 4
Modern Warfare 3 Novinka Multiplayer Modern Warfare 3 inspirován CoD 4

Multiplayer Modern Warfare 3 inspirován CoD 4

Michal Burian

Michal Burian

140

Multiplayerová část Call of Duty je velmi oblíbená. Studio Infinity Ward promluvilo o změnách v online části chystaného Modern Warfare 3.

Reklama

"Multiplayerové mapy v Modern Warfare 3 jsou navrženy podle stylu Call of Duty 4," řekl kolegům z Kotaku sám Robert Bowling z Infinity Ward. Je tedy jasné, že MW3 nepůjde cestou, kterou nastolil druhý díl, ale vrátí se k principům, jež skvěle fungovaly u původního Modern Warfare.

"Styl Modern Warfare je podle mého o rychlém tempu, což zajišťuje 60 snímků za sekundu. Máme tak intenzivní střety hráčů bez přestávky, a to kdekoliv na mapě. Skvěle jsme to zvládli v prvním Modern Warfare, ve dvojce už jsme se od těchto věcí odlišili a spoléhali na leteckou podporu, killstreaky, perky a podobné věci," nechal se slyšet Bowling.

"Multiplayer Modern Warfare 3 ale bude o budování mentality, která bude podobná té z Call of Duty 4." Pokud nevíte, co to přesně znamená, tak věřte, že Modern Warfare 3 bude mít mnohem méně hotspotů (prostory, za něž se hráči mohou ukrýt), od čehož si tvůrci slibují omezení kempování. Snipeři to už nebudou mít tak jednoduché…

"Klíčovou věcí v Modern Warfare 3 jsou hotspoty. Chceme, abyste mohli jít na mapě za roh a věděli, že musíte zkontrolovat tři (maximálně pět) místa, kde by se mohl nepřítel skrývat. Jednotlivé mapy si tak můžete nastudovat a zapamatovat si jednotlivá místa."

Jednotlivé mapy v MW3 budou mnohem jednodušší. Infinity Ward chce snížit jejich výšky, a tím zamezit tomu, že by na mapě bylo mnoho míst, odkud by vás mohl někdo překvapit, když bude nad vámi. Budete se tedy soustředit převážně na horizontální boj, avšak nebojte, vyvýšená místa a vysoké budovy z lokalit nezmizí. Pouze půjde o účelovou implementaci.

Do Call of Duty: Modern Warfare 3 se vrací Party Chat. Ten bude volitelný a bude záležet pouze na tom, jak si jednotlivé zápasy nastavíte. Zakázán bude pouze v módu Search & Destroy. Bowling vše vysvětlil tím, že někdo se chce v multiplayeru CoD pouze bavit a hardcore hráči si chtějí zase pořádně zabojovat.

Pro úplnost dodejme, že Party Chat byl v Modern Warfare 2 hodně často využíván pro podvádění, což by se v chystaném třetím dílu stávat nemělo.

Z výše zmíněného lze jednoduše usoudit, že multiplayer v Call of Duty: Modern Warfare 3 bude mnohem jednoduší a nebude nahrávat týmovému hraní, odstřelovačům a rozsáhlým mapám. Co na to říkáte, jaký styl vám vyhovuje víc?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama