Multiplayerová střílečka LawBreakers hodně pod očekáváním
LawBreakers Novinka Multiplayerová střílečka LawBreakers hodně pod očekáváním

Multiplayerová střílečka LawBreakers hodně pod očekáváním

Michal Burian

Michal Burian

15

Vydavatelství Nexon obvinilo PUBG, které může za špatné prodeje LawBreakers.

Reklama

Ani bezplatné víkendy, ani velké slevy nepomohly k tomu, aby se o antigravitační multiplayerovou střílečku LawBreakers začali hráči na počítačích a konzoli PlayStation 4 zajímat. LawBreakers i přes své kvality (recenze) zapadl a vůbec se mu nedaří, což se odrazilo na finančních výsledcích vydavatelství Nexon, které vše přiznalo ve své nejnovější zprávě. Přitom ještě nedávno Cliff Bleszinski (tvůrce sérií Gears of War a Unreal Tournament) ujišťoval, že je vše v pořádku a urážel novináře.

„Naše finanční výsledky ve třetím čtvrtletí byly nižší, než jsme očekávali. V Severní Americe za to můžou zejména prodeje hry LawBreakers, které jsou pod našim očekáváním. Měli jsme vysoká očekávání, ale načasování se ukázalo nešťastné, konkrétně kvůli online PC blockbusteru PlayerUnknown’s Battlegrounds, který vyšel zhruba ve stejnou dobu. Bylo to těžké období pro každou first-person střílečku a i pro Lawbreakers,“ uvedl Nexon ve zprávě. Ta oznámila ztrátu ve výši 32,6 milionů dolarů. Z velké části má být na této ztrátě podepsaný právě LawBreakers.

Nexon de facto obvinil PUBG za to, že hráči neměli zájem o LawBreakers. Přitom obě hry jsou dost odlišné a každou vyhledává jiná skupina hráčů. Zapomenout nemůžeme rovněž na datum vydání. Zatímco PUBG spatřilo světlo světa v březnu (v předběžném přístupu), tak LawBreakers dorazil až v srpnu a navíc nejen na PC, ale také na PlayStation 4.

Nexon se dušuje, že k dalším ztrátám kvůli LawBreakers nedojde. Jak se zdá, společnost buď LawBreakers prodala nebo se hry vzdala a nechala ji na bedrech studia Boss Key Productions. Není se čemu divit, podle aktuálních statistik za posledních 24 hodin hrálo LawBreakers pouhých 56 hráčů na Steamu.

Zdroj: VG247.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama