Musím vést udržitelný byznys, říká k uzavření dvojice studií Phil Spencer
Novinka Musím vést udržitelný byznys, říká k uzavření dvojice studií Phil Spencer

Musím vést udržitelný byznys, říká k uzavření dvojice studií Phil Spencer

Filip Svoboda

Filip Svoboda

8
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC

Šéf Xboxu se k rozhodnutí vyjádřil vůbec poprvé.

Reklama

Phil Spencer, šéf Microsoft Gaming, se poprvé vyjádřil k zavření dvojice studií Arkane Austin a Tango Gameworks. Dotázán byl redaktorem magazínu IGN na akci IGN Live.

„Uzavření jakéhokoli týmu je samozřejmě těžké pro jednotlivce i pro celek. Veřejně jsem o tom zatím nemluvil, protože teď je přesně ten čas, kdy se musíme soustředit na tým a jednotlivce. Je to samozřejmě rozhodnutí, které je pro ně velmi tvrdé, a já se chci formou odstupného a dalších věcí ujistit, že se zachováme k lidem v týmu správně. Není to o mém PR, není to o PR Xboxu. Jde o ty týmy,“ řekl Spencer.

„Nakonec, jak říkám opakovaně, musím vést udržitelný byznys uvnitř společnosti a dále růst, což znamená, že někdy musím dělat těžká rozhodnutí, která se mi upřímně řečeno nezamlouvají, ale někdo je musí udělat,“ vysvětloval.

A optimisticky se podíval do budoucna: „Budeme postupovat kupředu. Budeme i nadále investovat do toho, co se snažíme v Xboxu dělat, a budovat co nejlepší byznys, což nám zajistí, že budeme moci i nadále dělat prezentace, jako byla ta, která se právě odehrála.“

Uzavření Tango a Arkane Austin se střetlo s významnou kritikou. Zevnitř společnosti se ozval třeba Dinga Bakaba, kreativní ředitel Arkane Lyon. „Nezatahujte nás do své zlaté horečky, nepoužívejte nás jako slaměné panáky pro chybné výpočty a slepé skvrny, nedělejte z našeho pracovního prostředí darwinistickou džungli,“ napsal například. První jmenovaný tým měl vedení nabízet vývoj Hi-Fi Rush 2, austinská pobočka Arkane se chtěla pustit do další immersive-sim akce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama