Mutant Year Zero: Road to Eden bez Denuva a s demoverzí
Mutant Year Zero: Road to Eden Novinka Mutant Year Zero: Road to Eden bez Denuva a s demoverzí

Mutant Year Zero: Road to Eden bez Denuva a s demoverzí

Michal Burian

Michal Burian

8
Platformy Windows PC

Post-apokalyptický mix s tahovými souboji a real-time pohybem připomíná XCOM.

Reklama

Společnost Funcom chce zvýšit prodeje svého post-apokalyptického mixu Mutant Year Zero: Road to Eden, který připomíná sérii XCOM, ovšem nabízí real-time pohyb a tahové souboje. Hra vyšla v prosinci loňského roku a po nejnovější aktualizaci je na Steamu dostupná demoverze (má 3 GB).

Mutant Year Zero: Road to Eden v době vydání trápila optimalizace a bugy. Vývojáři ze studia The Bearded Ladies na problémech zapracovali a dle uživatelských recenzí to vypadá, že vše opravili. Co už ale nevylepšili, tak jsou věci, na které si Honza Kalný stěžoval v recenzi: málo schopností a výbavy, nemožnost větších úprav postavy a méně zajímavý příběh. Jinak jde ale o zajímavou hru s pěkným prostředím, atmosférou a audiovizuálem. Honza si pochvaloval i kombinaci real-time pohybu a tahových soubojů. Nedivil bych se, kdyby za pár let dorazila dvojka, která bude mít od Funcomu větší rozpočet.

Abyste si titul zahráli, musíte mít alespoň Intel Core i5-760 / AMD Phenom II X4 965, 6 GB RAM a NVidia GTX 580 / AMD Radeon HD. Pro lepší zážitek potom Intel Core i7-6700K/ AMD Ryzen 5 1600X, 8 GB RAM a Nvidia GTX 970 / AMD Radeon RX 480.

Pokud jste odpůrci protipirátské ochrany Denuvo, tak mám dobrou zprávu. Nejnovější patch tuhle ochranu ze hry kompletně odstranil/vypnul. Už není potřeba.

„Mutant Year Zero je v jádru příjemnou a zábavnou hrou, jež kombinuje stealth a průzkum v reálném čase s tahovými souboji v relativně lineárním, příběhovém kabátku. To je zároveň něco, co hru trochu podkopává. Jste hnáni de facto jedním směrem s minimálními odbočkami, kvůli čemuž může hra velmi snadno klopýtnout o nedokonalou vyváženost, nedostatek prostoru pro nějaké zajímavější schopnosti a výbavu a nulovou znovuhratelnost. Pokud ale víte, do čeho jdete, může Mutant Year Zero rozhodně zabavit, ačkoli prostě v ničem nepřekvapí,“ zní verdikt Recenze 6/10.

Zdroj: Tisková zpráva

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama