Na další Grand Theft Auto si podle analytika počkáme
Novinka Na další Grand Theft Auto si podle analytika počkáme

Na další Grand Theft Auto si podle analytika počkáme

Michal Burian

Michal Burian

60

Pachter odhaduje i datum uvedení nového PlayStationu. Zahrajeme si GTA VI ještě na PS4?

Reklama

Jejich prací je odhadovat prodejní úspěch, varovat společnosti před špatnými kroky a celkově posuzovat trh. Tipnout si datum vydání dalšího dílu z gangsterské série Grand Theft Auto ale není nic tak těžkého. Analytik Michael Pachter si myslí, že si na GTA VI ještě nějakou dobu počkáme. Podle jeho předpokladů bude hra oznámena v roce 2020 a o rok později vyjde. Pachter počítá ale i se scénářem, že by se další GTA na pultech obchodů objevilo až v roce 2022.

„Nezapomeňte, že Red Dead Redemption 2 vyjde osm let po příchodu prvního dílu,“ připomíná Pachter strategii Rockstaru. Tohle studio s vydáním her nikdy nespěchalo. Navíc Rockstar většinou oznamuje hry rok před uvedením na trh. I když i u Rockstaru několikrát došlo k neplánovanému odkladu a na hru jsme čekali déle.

Nástupce GTA IV se objevil po pěti letech. Současná situace je ale jiná. Grand Theft Auto V se stále dobře prodává a navíc vysoký zisk zajišťuje i multiplayerová část. GTA Online hráče dokázalo vtáhnout do virtuálního světa a není divu, že podobný online režim bude mít i připravovaná westernovka Red Dead Redemption 2. Ta spatří světlo světa na jaře 2018. Původně byla v plánu na 2017, ale byla odložena.

Pachter ještě odhaduje, že v roce 2020 vyjde další PlayStation. Pokud k tomuto scénáři skutečně dojde a naplní se i prognózy ohledně GTA VI, tak bychom si tuhle gangsterku už nezahráli na PS4. I když u Rockstaru člověk nikdy neví, klidně může GTA VI vyjít na obě generace - rok až dva po vydání totiž základna majitelů nové generace konzolí nebude tak velká. Vůbec bych se nedivil, kdyby se opakovalo situace jako u GTA 5, na konci generačního cyklu hra vyjde na PS4 a Xbox One a o rok/dva později na novou generaci.

Zdroj: Gamingbolt.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama