Na Dawn of War III by jednoho dne mohlo dojít
Dawn of War 3 Novinka Na Dawn of War III by jednoho dne mohlo dojít

Na Dawn of War III by jednoho dne mohlo dojít

Michal Burian

Michal Burian

11

Herní producent Quinn Duffy ze studia Relic Entertainment v jednom z rozhovorů naznačil, že by jednoho dne s týmem chtěli pracovat na třetím díle akční strategie Warhammer 40,000: Dawn of War.

Reklama

Největší problém je ovšem v tom, že zatím není vůbec jasné, kdo má v současné době práva na značku Dawn of War (akční strategie). Má se za to, že po krachu THQ ji má zpět firma Games Workshop. Studio Relic společně se sérii Company of Heroes koupila Sega v aukci o majetek THQ a není vůbec jasné, zda s nimi vydražila i práva na Dawn of War.

"Dawn of War je licencovaný produkt, který vlastní Games Workshop. Mohou si se značkou dělat co chtějí," řekl Duffy v rozhovoru s EG.net. Producent si tak myslí, že Sega licenci nezískala a tak si Games Workshop s ní může dělat co chce a třeba ji poskytnout někomu jinému.

"Doufám, že se s nimi opět domluvíme. Měli jsme s Games Workshop skvělý pracovní vztah. Existuje podle mě velká šance, že budeme na hře znovu pracovat," dodal Duffy s tím, že by Sega mohla licenci dohodnout i na Dawn of War, když získala práva na Warhammer pro Creative Assembly (tvůrci Total War série).

Nezbývá tedy než si počkat. Relic v minulosti pracovali na obou titulech ze série Dawn of War, stejně tak na souvisejících expanzích. V současné době dodělávají Company of Heroes 2, které je naplánované na červen.

Připomeňme, že Sega v prosinci 2012 oznámila, že získala licenci Warhammer pro tvůrce Total War ze studia Creative Assembly. Následně v aukci o majetek THQ za 26,6 milionů dolarů koupila Relic Entertainment.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama