Na dodatečných cílech kickstarterové kampaně Kingdom Come se stále pracuje
KC: Deliverance Novinka Na dodatečných cílech kickstarterové kampaně Kingdom Come se stále pracuje

Na dodatečných cílech kickstarterové kampaně Kingdom Come se stále pracuje

Martin Cvrček

Martin Cvrček

23
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Vývoj psího společníka nebo režimu turnajů potvrdil Dan Vávra. PC verze se dnes také konečně dočkala masivního patche 1.3.

Reklama

Americký server Polygon sice občas nabízí zajímavé tematické články, obvykle je však spojován spíše s polopravdivými, příliš korektními, nuceně politickými a jinak problematickými články a novinkami, jejichž nadpisy mnohdy do puntíku splňují nejednu definici pojmu clickbait. Když tedy včera k večeru došlo na zveřejnění článku, který uváděl, že autoři Kingdom Come: Deliverance nehodlají dodat obsah, který byl slíben za splnění dodatečných finančních cílů během kampaně na Kickstarteru, přirozeně netrvalo dlouho a na Twitteru se ozval miláček publika Dan Vávra.

Vávra samozřejmě vše popřel a naopak definitivně potvrdil, že na splnění tzv. roztažitelných cílů (stretch goals) se pracuje. Nejde přitom jen o úkoly spojené s ženskou hratelnou postavou, o čemž již víme, ale i o režim turnajů a psího společníka. Nutno podotknout, že jistou dobu sami tvůrci uváděli, že na psa nedojde, takže na Polygonu si všechno nemuseli vycucat z prstu, ale plány se očividně změnily.

Tohle všechno přitom dorazí jako součást DLC balíčků, které budou zdarma minimálně pro ty, kteří Kingdom Come finačně podpořili na Kickstarteru. I když prioritu má v tuto chvíli oprava všelijakých chyb základní hry, podle slov Vávry vývojáři momentálně pracují na animacích psího společníka, zatímco turnaje jsou zčásti naskriptované. Vývoj dodatečného obsahu obecně zahrnuje nové chování umělé inteligence, stovky nových animací postav a další úkoly, nadabované dialogy či herní prvky.

Dnes navíc ve verzi pro PC konečně vyšel dlouho očekávaný patch 1.3, který by měl během několika dní dorazit i na konzole (zdržení je způsobeno procesem certifikace). Patch má na Steamu 5,7GB a mezi jeho přednosti patří možnost uložit a ukončit hru nebo vylepšení nepříliš oblíbených miniher páčení zámků a vybírání kapes. Samozřejmostí je oprava různých chyb a speciálně PC hráče by mohla potěšit možnost nastavit úroveň anti-aliasingu nebo vertikální synchronizace.

Potěší i maličkosti mírně zlepšující zážitek ze hry, třeba skutečnost, že kvůli spaní už není třeba si nejprve sednout, stejně tak se vám při pohledu na jakýkoliv druh lůžka objeví informace, zda si díky němu můžete uložit hru. Vtipnou (nebo smutnou, záleží na vašem úhlu pohledu) pikantnostní je pak řádek v seznamu změn, který uvádí, že alchymistická dílna vás již nevystřelí do vzduchu.

Dan Vávra navíc prozradil, že vývojáři z Warhorse už pomalu připravují patch 1.4, který by měl mimo jiné zlepšit výkon PC verze.

Kingdom Come Deliverance vyšlo 13. února na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hru koupíte v obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama