Na filmové adaptaci Sleeping Dogs se stále pracuje
Sleeping Dogs Novinka Na filmové adaptaci Sleeping Dogs se stále pracuje

Na filmové adaptaci Sleeping Dogs se stále pracuje

Martin Cvrček

Martin Cvrček

11

Alespoň se nás o tom snaží přesvědčit herec Donnie Yen, který byl obsazen do hlavní role.

Reklama

V současné době se připravuje nemalé množství filmových adaptací známých počítačových a konzolových her, přičemž mezi nimi najdeme i Sleeping Dogs. O filmovém zpracování kvalitní a oblíbené městské akce z roku 2012 jsme už dlouho nic neslyšeli, ale nyní máme k dispozici ujištění, že se na projektu pracuje.

Herec Donnie Yen, kterého můžete znát z filmů Ip Man nebo Rogue One: Star Wars Story, na Instagramu zveřejnil sérii fotografií ze zákulisí a screenshotů z herní předlohy s komentářem, že velké věci někdy potřebují trochu času. Z toho by se snad dalo usuzovat, že filmoví Sleeping Dogs jsou sice v přípravě, ale i tak nás čeká poměrně dlouhé čekání na výsledek. Yen byl každopádně obsazen do hlavní role a soudě dle první fotografie do ní celkem pasuje.

Stále bohužel nevíme, o čem přesně by filmová adaptace měla být. Herní předloha vyprávěla příběh policisty jménem Wei Shen, který infiltruje podsvětí Hongkongu. Tvůrci Sleeping Dogs se dočkali značného uznání za zajímavý příběh, zábavný soubojový systém nebo nádherně zpracované město, které leckdy působilo opravdu živě. Dalo by se říct, že v tomto ohledu překonali žánrovou konkurenci v podobě GTA a Saints Row. Kritika se naopak snesla hlavně na jízdní model.

Celkově však hra sklízela skvělá hodnocení a řada hráčů si ji dodnes nemůže vynachválit. Navzdory tomu jsme se nikdy nedočkali pokračování, jehož vývoj byl zastaven hned v zárodku. Vše dokonalo uzavření studia United Front Games, které má Sleeping Dogs na svědomí. Snímek s Donniem Yenem v hlavní roli je tedy v tuto chvíli jediná šance na navrácení Sleeping Dogs na mapu zábavního průmyslu. Tak snad nedopadne tak špatně jako většina herních filmů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama