Na Half-Life a Portal filmech se stále pracuje, tvrdí J. J. Abrams
Half-Life Novinka Na Half-Life a Portal filmech se stále pracuje, tvrdí J. J. Abrams

Na Half-Life a Portal filmech se stále pracuje, tvrdí J. J. Abrams

Martin Cvrček

Martin Cvrček

29

Režisér nových Star Treků a Star Wars: Síla se probouzí potvrdil, že na obou filmech stále pracují scénáristé, ale zatím o nich není co říct.

Reklama

Možná si vzpomenete, že na konferenci DICE v roce 2013 vystoupil Gabe Newell spolu s režisérem J. J. Abramsem, aby oznámili, že Valve a Abramsova produkční společnost Bad Robot připravují filmy ze světa Portalu a Half-Life (obě hry sdílí stejné univerzum).

Ze spolupráce Valve a Bad Robot ale zatím vzešel jen herní mód Pass Time pro Team Fortress 2 a když se Abrams objevil po boku tvůrců ze studia Chair Entertainment a odhalil hru Spyjinx, leckdo začal mít dojem, že ze spolupráce s Valve sešlo. Možná kvůli tomu, že v případě lorda GabeNa všechno moc trvá a Abrams ztratil trpělivost. Určitou dobu se tedy zdálo, že na ty filmy Portalu a Half-Life můžeme zapomenout.

Včera ale J. J. Abrams v rozhovoru pro IGN potvrdil, že se na obou filmech pořád pracuje. Rozhovor se týká především nového film 10 Cloverfield Lane, který Abrams produkuje, a také Star Wars: Síla se probouzí, takže pozor na případné spoilery. Redaktor se však v čase 1:03 zeptá, jestli může Abrams něco říct o Portal a Half-Life filmech, na kterých má spolu s Bad Robot stále pracovat.

„Jsou ve vývoji a na obou příbězích pracují scénáristé“, řekl Abrams. Zároveň ale prohlásil, že zatím nemůže poskytnout nějaké vzrušující informace o stavu nebo pokroku filmů.

Jak se zdá, filmy jsou stále ve fázi příprav a je jasné, že je ještě nějakou dobu neuvidíme. Samozřejmě nevíme ani to, kdo by měl filmy režírovat (sám Abrams by se nejspíš ujal role producenta) nebo kdo by v nich hrál a o čem by vůbec byly.

Ale dělá se na nich. Tahle informace nám nejspíš zatím musí stačit. Jen aby se na nich nedělalo dalších několik let. Bude zajímavé sledovat, jestli se dřív objeví Half-Life 3 a Left 4 Dead 3 nebo Half-Life film a Portal film. Alespoň že Abrams s existencí projektů svého studia nedělá takové tajnosti jako Valve.

Poslední dobou se s filmy podle her roztrhl pytel. Letos nás čeká filmový Warcraft a Asassin's Creed a příští rok se dočkáme nového Tomb Raidera. Kandidátkou na hlavní roli má být sympatická Daisy Ridley, která ve Star Wars: Síla se probouzí ztvárnila hlavní hrdinku Rey. Dnes zkrátka stačí otevřít konzervu a vypadnou s z ní Star Wars nebo někdo, kdo v nich hrál nebo je točil. Ale pokud se nový film zaměří na novou, „survival“ verzi Lary Croft, Daisy Ridley by mohla být ideální volba.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama