Na Kickstarteru žádá o podporu pokračování adventury Sunless Sea
Sunless Skies Novinka Na Kickstarteru žádá o podporu pokračování adventury Sunless Sea

Na Kickstarteru žádá o podporu pokračování adventury Sunless Sea

Vojtěch Zikán

Vojtěch Zikán

Pracuje se na pokračování dvou let staré úspěšné adventury, kde se v roli kapitána ve službách viktoriánské Anglie podíváme do samotných nebes.

Reklama

Přede dvěma lety vyšlo na Steamu temné 2D RPG s názvem Sunless Sea, jež nasbíralo mnoho kladných hodnocení od hráčů i recenzentů. Nás také hra příjemně překvapila a udělili jsme jí krásných 9/10. Jestliže vás toto dílo uchvátilo a nechali byste si líbit pokračování, mám pro vás tedy dobrou zprávu. Na stránce Kickstarter se právě objevil sequel, jmenuje se Sunless Skies.

Opět budeme mít možnost navštívit Fallen London universum, které se hodně inspirovalo prací spisovatelů C. S. Lewise (Letopisy Narnie) nebo H. G. Wellse (Válka světů). Sunless Skies se odehrává o deset později než jeho předchůdce, kdy královna Viktorie zahájila exodus směrem do nebes. Zde se obnovené Britské impérium, ambiciózní a silně autoritářské, snaží rozšířit svoje državy. Jako kapitán budete prozkoumávat nezmapované končiny, setkávat se s umírajícími hvězdami či čelit odporným monstrum. Jestliže vás první díl minul, nezoufejte. Tvůrci ujišťují, že i nově příchozí hráči se v universu neztratí.

Opět se ujmete role kapitána, jehož činy budou mít dopad na celý region. Při vytváření postavy si budete volit svůj původ, jež předurčí vaše schopnosti. Každé vaše rozhodnutí, ať už špatné či dobré, bude utvářet vaší reputaci a ostatní tak na vás budou reagovat. Je čistě na vás, zda se budete řadit do vyšší společnosti či sklouzněte mezi darebáky. Stane-li se nejhorší a váš hrdina zemře, není to konec všemu dobrodružství. Buďto sáhnete po starší uložené pozici nebo si vytvoříte nového kapitána, který bude pokračovat v odkazu svého předchůdce.

Plavidlo, kterým budete proplouvat nebesa, je inspirováno parní lokomotivou z 19. století. Jestliže nashromáždíte dostatek peněz, lze si svojí loď obohatit hned dvěma novými zbraněmi a lepším pancéřováním. To se vám bude rozhodně hodit, jelikož autoři se snaží o to, aby byly souboje výzva. Piráti nejsou jediná hrozba, které budeme čelit. Začátečníci se nemusí ale ničeho bát, samozřejmě si lze přizpůsobit obtížnost vaším požadavkům.

Jestliže vás Sunless Skies zaujmulo a rádi byste tento projekt podpořili, stačí zamířit na stránky Kickstarteru a poslat tvůrcům menší finanční dar. Přispěvatelé budou odměněni tričkem s potiskem titulu, které pochází přímo z Velké Británie. Jako dárek rozhodně potěší i schéma mapy regionů ze hry. Jedna oblast bude navíc nést vaše jméno. Nabídnete-li 15 či více liber, autoři vás odmění plnou kopií Sunless Skies. Pro zrealizování projektu je však nutné vybrat rovnou sto tisíc liber.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama