Na novém RPG od Playground Games pracují posily z Rocksteady a Guerrilla
Novinka Na novém RPG od Playground Games pracují posily z Rocksteady a Guerrilla

Na novém RPG od Playground Games pracují posily z Rocksteady a Guerrilla

Michal Burian

Michal Burian

Platformy Windows PC Xbox Xbox One

Známá jména, která se podílela na oblíbených, a hlavně úspěšných hrách, budou pracovat na „novém Fable“.

Reklama

Britské studio Playground Games, které od svého vzniku v roce 2010 vytvořilo skvělou sérii Forza Horizon, se v posledních době hodně změnilo. Už nejde o tým, který by zaměstnával něco kolem dvou stovek programátorů, designérů, manažérů, PR specialistů atd. Nedávno je koupil Microsoft a přinesl potřebné peníze na rozšíření. Díky tomu se Playground Games rozrostli o pobočku ve městě Leamington Spa, kde vzniká nové akční RPG.

Má se za to, že tohle akční RPG je ve skutečnosti nové Fable, které restartuje celou značku. Zajímavá je teď ale jiná informace. Playground Games v posledních týdnech přivítali několik významných posil, kteří se na tomhle neoznámeném projektu budou podílet. Jde o zkušené vývojáře z BioWare, Rocksteady Games, Ninja Theory, Motive a Guerrilla Games.

GamesIndustry.biz zjistil, že mezi nimi jsou návrháři prostředí Scotty Brown a Noel Lukasewich (oba Star Wars Battlefront II a Mass Effect u EA), Martin Lancaster (vedoucí scénárista v Rocksteady - série Batman: Arkham), hlavní animátor Chris Goodall a vedoucí technik Rob den Dekker z Ninja Theory a Joe McKernan, který se po štaci v Guerrilla Games (Horizon: Zero Dawn) a Bungie (Destiny) vrátil do Playground Games. McKernan se specializuje na návrh uživatelského rozhraní.

Jak vidíte, jde o zkušené vývojáře. Vyjádřil se k nim šéf studia Gavin Raeburn: „Jsem opravdu potěšen kvalitou týmu, který budujeme. Díky našim vzrušujícím projektům a vášni týmu přitahujeme talenty světové úrovně z celého světa. Je to fantastický začátek pro naše druhé studio. V dalších měsících bude tým růst.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama