Na PlayStation 5 míří Discord voice chat či podpora VRR při 1440p
Novinka Na PlayStation 5 míří Discord voice chat či podpora VRR při 1440p

Na PlayStation 5 míří Discord voice chat či podpora VRR při 1440p

Jan Urbančík

Jan Urbančík

14
Platformy PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 4

Nové funkce mohou zatím vyzkoušet beta testeři.

Reklama

Sony ve čtvrtek oznámila další update firmwaru pro konzole PlayStation 5. K dispozici už je pro beta testery, v nadcházejících měsících by pak měl dorazit plnohodnotně pro všechny uživatele. Přináší hned několik zajímavých novinek.

Jednou z těch hlavních a nejžádanějších je bezpochyby Discord voice chat, který konečně umožní jednoduchou komunikaci napříč platformami. Stačí propojit váš PSN účet s tím na Discordu a budete moct vesele volat, podrobnější návod najdete zde.

Zdroj: PlayStation Blog
Zdroj: PlayStation Blog

Další výraznou novinkou je rozšíření podpory technologie variable refresh rate (VRR), jež bude nově dostupná také pro zobrazovací zařízení s rozlišením 1440p. Stále však platí, že musí mít konektor HDMI 2.1, použití FreeSyncu na rozdíl od Xboxu stále PlayStation neumožňuje.

Kromě těchto dvou větších funkcí se můžete těšit například na manuální nahrávání screenshotů a videí do PS aplikace, zjednodušený přenos uložených pozic z PS4 na PS5 či možnost aktualizovat ovladač DualSense bezdrátově. Dosud musel být při každém updatu připojen USB kabelem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama