Na PS5 exkluzivitě Abandoned pracuje 7 externích studií
Abandoned Novinka Na PS5 exkluzivitě Abandoned pracuje 7 externích studií

Na PS5 exkluzivitě Abandoned pracuje 7 externích studií

Jan Urbančík

Jan Urbančík

14
Platformy PlayStation PlayStation 5

Podrobnějšího představení bychom se mohli dočkat už příští týden.

Reklama

Před 2 měsíci byla poprvé oznámena nová PS5 exkluzivita s názvem Abandoned. Na hře pracují vývojáři z Blue Box Game Studios, o kterých nikdo nikdy neslyšel, přestože o sobě tvrdí, že v minulosti spolupracovali hned na několika titulech.

Celá situace už tehdy působila poněkud zvláštně. Navíc jsme následně zjistili, že inicály šéfa studia jsou H. K. a na svém YT kanálu má studio v banneru kopce (v angličtině "hills"). Hráči měli jasno – Abandoned je nová hra od Hidea Kodžimy a jde o pokračování série Silent Hill. Spekulace ale následně utnul sám šéf studia, který jakékoli spojitosti s tímto japonským vývojářem popřel a tím kauza víceméně vyšuměla. Jenže včera se rozjela znovu a tentokrát si za to vývojáři můžou sami.

"Uhodněte jméno: Abandoned = (První písmeno S, poslední písmeno L). Odhalení se blíží..."

Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. Tento Tweet totiž jasně naznačuje, že jde o název Silent Hill. Vývojáři však o pár hodin později kontrovali vyjádřením, které opět popírá jakékoli spojitosti s Hideem Kodžimou, společností Konami či touto slavnou hororovou sérií. Údajně ani nevěděli, že by si to hráči mohli takto vyložit, ale kdo jim tohle věří?

Uživatelé na Twitteru, Redditu a dalších fórech rozhodně ne, protože těchto "náhod" přibývá a stále se pořádně neobjasnilo, co jsou vývojáři zač. Jejich oficiální stránky nefungují a na jejich sociálních sítích mají jen několik příspěvků týkajících se pouze Abandoned. To je poněkud zvláštní, pokud by skutečně šlo o studio, které existuje už několik let, jak sami tvrdí.

Ani tady příběh nekončí. I kdyby Abandoned nakonec nebyl Silent Hill, už teď je jasné, že půjde o nějakou větší hru, než se na první pohled zdálo. Vývojáři řekli, že spolupracují celkem se 7 studii a můžeme se těšit na profesionální dabing. Navíc jsme podle nich nikdy hru neviděli a první trailer sloužil pouze jako "oznámení vývoje". Tady si ovšem tak trochu protiřečí, neboť už ve zmiňovaném traileru jsme viděli záběry ze hry. Anebo ne? Je Abandoned nakonec úplně jinou hrou, než jak ji studio prezentovalo? Možné je všechno. Vypadá to ale, že vývojáři absolutně nezvládají marketing anebo si z nás celou dobu utahují.

Jedno je jisté, už 22. června spustí aplikaci na PlayStationu 5, pomocí které bude hra postupně odhalována. Ještě v létě bychom se měli dočkat dema a data vydání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama