Na remaku Resident Evil 4 pracují autoři předělávky RE2
Resident Evil 4 Remake Novinka Na remaku Resident Evil 4 pracují autoři předělávky RE2

Na remaku Resident Evil 4 pracují autoři předělávky RE2

Jan Urbančík

Jan Urbančík

6
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S

Hra má být temnější než originál, Capcom se opět nebojí změn.

Reklama

Dnes v noci jsme se konečně dočkali oficiálního oznámení remaku slavné hry Resident Evil 4. Nejprve přišel na řadu jenom trailer, ale postupně se uvolňovaly i další informace. Právě ty si probereme v tomto článku.

Capcom potvrdil, o čem se mluvilo už dříve. Tým pracující na remaku čtyřky je z velké části složen z vývojářů, kteří dali světu velmi úspěšný remake druhého dílu z roku 2019. Naopak trojka, která je o poznání kontroverznější, vznikala v externím studiu M-Two. Podle dřívějších informacích VGC měl nejprve v M-Two vznikat i remake čtyřky, ale po neúspěchu trojky Capcom projekt převzal do svých rukou. Paradoxně proto, že M-Two se údajně chtělo až příliš držet předlohy, zatímco Capcom chtěl více experimentovat.

A s tím se pojí i druhá informace, která už tak trochu vyznívá ze samotného traileru. Remake bude oproti originálu o poznání temnější, což je opět něco, o čem mluvily už dřívější úniky. V oficiálním příspěvku na PlayStation Blogu Capcom píše, že chtějí dosáhnout té nejvyšší kvality survival hororu, ale zároveň zachovat jádro původní hry. Předem avizují, že kromě grafiky (porovnání níže) a ovládání si změnou projde také příběh.

Z traileru to vypadá, že jsou zde některé úplně nové scény, například setkání Leona s prezidentem či záběry na Ashley, jež zřejmě v remaku dostane mnohem větší prostor a možná i delší hratelnou pasáž. Jednotlivé postavy také jinak vypadají, nejvíc je to znát právě na Ashley. Leon má zase trochu jinou bundu, která mimochodem připomíná jeho bundu z tzv. "RE3.5", jednoho z veřejně známých konceptů pro RE4. Vypadá to, že Capcom se do hry pokusí dostat nápady, které v originálu musel z různých důvodů vypustit.

Co se týče Leona jako takového, fanoušci po hlasu rychle poznali, že ho opět dabuje Nick Apostolides, který Kennedymu propůjčil hlas i v remaku dvojky. Herec to sice oficiálně nepotvrdil, ale myslím, že jeho tweet mluví za vše.

A kdy se dočkáme dalších informací? Možná už velmi brzy. Jak si všiml například insider Dusk Golem, oficiální japonský Twitter účet pro sérii Resident Evil se v příspěvku zmiňuje, že tohle byl pouze "teaser pro plný trailer", který má dorazit později. Že by už na akci Summer Game Fest příští čtvrtek? Možnost to rozhodně je.

Resident Evil 4 Remake vyjde 24. března 2023 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama