Novinka Na Steamu si můžete zdarma zahrát nové české závody Formula Evolution

Na Steamu si můžete zdarma zahrát nové české závody Formula Evolution

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

Platformy Windows PC

Hra sází především na multiplayer a velké množství tratí.

Reklama

Český vývojář Petr Šimůnek na sebe v minulosti upozornil motocyklovými Engine Evolution, které postupně rozšiřuje a vylepšuje. Na základech této hry následně postavil další titul s názvem Motorbike Evolution 2024, který se zaměřil na online multiplayer. Na tyto dvě hry nyní navazuje počin s názvem Formula Evolution 2024, který je od pondělí k dispozici na Steamu. Jedná se o formulové MMO závody, ve kterých se na trati může potkat až 40 hráčů. Kromě samotných závodů je hlavní náplní sbírání kreditů, za které si následně kupujete nové formule. Ty jsou inspirovány různými historickými epochami.

Svou závodní kariéru proto začnete se stroji z počátku 20. století, přičemž k modernějším formulím se propracujete až později. Z pohledu samotného obsahu hra nabízí 40 formulí, stejný počet skutečných i vlastních tratí a 10 různých biomů. Na poli jízdního modelu titul osloví spíše příznivce arkádových závodů.

„Tuto hru jsem tvořil od střední školy a tvrdě jsem na ní pracoval během studia na Karlově univerzitě v Praze. Mým cílem pro letošní rok je přenést do hry svůj doktorandský výzkum o procedurálně generovaných terénech. Mým cílem je jednou zachytit 150 let závodění ve hře,“ uvádí autor hry.

Hra Formula Evolution je ve verzi pro počítače bezplatně ke stažení na Steamu a Epic Games Storu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama