Na vývoji RAGE 2 spolupracuje id Software s tvůrci Just Cause a Mad Maxe
RAGE 2 Novinka Na vývoji RAGE 2 spolupracuje id Software s tvůrci Just Cause a Mad Maxe

Na vývoji RAGE 2 spolupracuje id Software s tvůrci Just Cause a Mad Maxe

Martin Cvrček

Martin Cvrček

14
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Hra slibuje otevřený svět, v němž můžete jít kamkoliv, střílet na cokoliv a odpálit cokoliv.

Reklama

Kdo vlastně dělá na čerstvě odhalené střílečce RAGE 2? Tahle otázka se začala ozývat už před několika dny, kdy začalo být jasné, že se dnes dočkáme oficiálního oznámení. To však doprovázel trailer, který obsahuje jen logo Bethesdy Softworks, která RAGE 2 vydává, takže otázka tvůrců zůstala nezodpovězená. Naštěstí tu máme oficiální web a jeho zápatí.

V něm je uvedeno, že na RAGE 2 pracuje studio id Software, které je zodpovědné nejen za první díl, ale i za Doom, valnou většinu her ze série Quake a také za některé díly Wolfensteina. Něco takového by se dalo čekat. Lidé z id Software však poměrně překvapivě spolupracují při vývoji se studiem Avalanche. To má pro změnu na svědomí trilogii Just Cause a herního Mad Maxe a podle jistých spekulací připravuje i Just Cause 4. Spolupráce obou studií byla následně potvrzena na sociálních sítích.

V oficiálním popisku přitom RAGE 2 slibuje návštěvu dystopického světa zbaveného práva, pořádku a základů společnosti. Očekávat máme opravdovou střílečku z pohledu první osoby zasazenou do otevřeného světa, v němž můžete jít kamkoliv, zastřelit cokoliv a odpálit cokoliv. Na pozadí webu je navíc k vidění obrázek lokality bohaté na vegetaci, což by mohlo naznačovat, že na rozdíl od prvního dílu a jeho věčně kamenité a prašné krajiny, v níž by nevyrostl ani dluh Řecka, tentokrát dojde na pestřejší prostředí.

Takže si to shrneme. Máme tu otevřený svět, postapokalyptické zasazení, střílení a exploze... Ona vlastně ta účast Avalanche Studios dává s ohledem na pojetí Just Cause a Mad Maxe dokonalý smysl. Nezbývá než doufat, že ze spolupráce id Software a Avalanche vzejde co nejlepší hra. První pořádný pohled na ni očekávejte v průběhu zítřka.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama