Na Xboxu One a Windows 10 bude možné vrátit digitální hry
Novinka Na Xboxu One a Windows 10 bude možné vrátit digitální hry

Na Xboxu One a Windows 10 bude možné vrátit digitální hry

Michal Burian

Michal Burian

29

Digitálně koupené hry na Xbox Store a Windows Store půjdou za určitých podmínek vrátit a vy získáte peníze zpět.

Reklama

Revoluce pro Microsoft, hráči na Steamu ale již nějakou dobu mohou své zakoupené hry vrátit, když splní určité podmínky. To ale nic nemění na tom, že se tato služba konečně dostane také na Xbox Live a Windows Store, kde ji budou moci využívat majitelé konzolí Xbox One a PC hráči s Windows 10.

Pokud si koupíte nějakou hru digitálně, budete ji moci vrátit a dostat zpět peníze. Stačí splnit podmínky. V nich se dočteme, že vrátit můžete hru, kterou jste zakoupili před méně jak dvěma týdny a odehráli jste méně než dvě hodiny. Podobné podmínky má i Valve na Steamu. Microsoft si zároveň vyhrazuje právo zablokovat uživatele, kteří budou vrácení her zneužívat.

Vrácení hry bude probíhat velmi jednoduše. Stačí zamířit na account.microsoft.com, přihlásit se ke svému účtu a vybrat záložku "payment and billing" v horní části lišty. Zde naleznete historii svých objednávek a brzy také tlačítko "request a refund" pro vrácení peněz.

Na paměti musíte mít ještě jednu věc. Hra zakoupena v den vydání půjde vrátit až druhý den. Některé Windows 10 aplikace vrátit nepůjdou, stejně tak se systém vrácení nevztahuje na dodatečný obsah, Season Pass a další rozšíření do her. V těchto případech je nutné se obrátit na podporu a vnést reklamaci.

Možnost vrátit digitální hru a tím získat své peníze zpět u Microsoftu vítáme. Na Steamu tato funkce již několik let úspěšně funguje a hodí se zejména hráčům, kteří koupí hru, která jim nefunguje nebo obsahuje různé chyby. Snad by se k Valve a Microsoftu mohly přidat společnosti Sony (PlayStation Store) a Nintendo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama