Na začátku GTA V nebudete moci hrát za všechny tři hrdiny
GTA 5 Novinka Na začátku GTA V nebudete moci hrát za všechny tři hrdiny

Na začátku GTA V nebudete moci hrát za všechny tři hrdiny

Michal Burian

Michal Burian

63

Pokud by Rockstar dal hráčům možnost hrát okamžitě po zapnutí hry za Michaela, Franklina a Trevora, tak by to mělo negativní vliv na hratelnost a příběh.

Reklama

Z dosavadních informací o očekávané gangsterské akci Grand Theft Auto V to vypadalo, že tvůrčí celek ze studia Rockstar se rozhodl nabídnout hráčům tíženou svobodu se vším všudy, kdy se budou moci ve většině případů sami rozhodovat o tom, za jakého ze tří dostupných hrdinů budou chtít hrát. Ve skutečnosti je to ale malinko jinak. Rockstar pochopitelně musel myslet na hratelnost a příběh, což je jeden z pádných důvodů proč si hned na začátku nebudete moci určit, za koho bude hrát. Jinými slovy po zapnutí GTA V nebudete moci ihned skočit do kůže Michaela, Franklina nebo Trevora. Prozatím není známo, za koho budete moci přesně hrát.

"Pokud bychom umožnili hráčům hrát okamžitě za všechny tři postavy, poškodilo by to hratelnost a příběh. Vydali jsme se cestou, kdy chceme dát hráči možnost poznat jednotlivě tři hrdiny a prozkoumat svět každého z nich, a to by nebylo možné v případě, že byste mohli hrát od začátku za všechny tři," cituje francouzský server Jeuxactu prezidenta studia Rockstar North.

V současné době není známo, v jakém pořadí se postavy budou odemykat. Jisté je, že na ně v průběhu hry narazíte, svět totiž bude otevřený od začátku hry a hrdinové se budou setkávat mezi misemi.

"Můžete se s každým z nich setkat za předpokladu, že víte, kde jsou," dodává hlavní designér Imran Sarwar s tím, že po misi se Michael třeba setká s Trevorem, seznámí se a budou spolu trávit čas. Původně dokonce měli v plánu, že hrdinové budou zobrazeni na mapě, abyste viděli, co dělají a kde se pohybují. Nakonec se ale rozhodli pro možnost, že mezi nimi budete moci přepínat. A to je podle mne velké plus. Právě GTA 5 v tomto směru udělá velký krok kupředu a možná ho budou později následovat i další hry.

Pravděpodobně to bude vypadat tak, že po zapnutí GTA V skočíte do příběhu za jednu ze tří postav a budete postupně objevovat svět, plnit mise a páchat zločiny. Postupně narazíte na dva zbývající hrdiny, což vám otevře nové možnosti v hratelnosti a zpestří příběh. Půjde tak o narativní příběh.

Grand Theft Auto V vyjde 17. září pro Xbox 360 a PlayStation 3.

Připomenutí zajímavostí

Každá postava má navíc jednu exkluzivní schopnost, kterou neovládá nikdo jiný. Franklin umí ve vozidlech zpomalit čas, což mu pomůže ve vysokých rychlostech, Michael má svou vlastní obdobu bullet-time z Maxe Payna 3 (yesssss) a Trevor, to je magor, kterému zkrátka přeskočí a na krátkou chvíli zvýší sílu a odolnost. Exkluzivní schopnosti však mají svůj vlastní měřič, který se postupem času nabíjí.

Michael, novopečený čtyřicátník ve fešném kvádru a s legendární minulostí bankovního lupiče. Po pěkné dohodě s FIB (očekávanou parodií na FBI) se Michael rozhodl odejít do důchodu a přestěhovat se do slunného Los Santos. Peníze však rychle unikají, manželka brnká na nervy a dvě děti nikdy nebyly otci tak blízké, jak by se chtělo. Je načase se vrátit do práce, kterou Michael umí nejlépe.

Čtyřicátník Trevor, bývalý vojenský pilot a bankovní lupič, který má s Michaelem spojenou „kariéru“. Na rozdíl od kolegy, který nosí drahé obleky a většinu času tráví v centru Los Santos, však Trevora najdete spíše na venkově a okresu Blaine County. Drogová závislosti a agresivní chování zkrátka udělaly své, Trevor nevypadá nejlépe a nepotřebujete stádo volů, abyste jej přiklonili k nějaké špinavé prácičce. To se však možná bude hodit.

Mlaďas Franklin ne nepodobný CJovi ze San Andreas. Jako jediný z trojice nemá tak agresivní minulost a vydělává si lehce neférovým prodejen (a následným čórováním) luxusních aut, což mu samozřejmě nebrání odvádět menší skopičiny v ulicích a obecně otravovat místní policejní složky. Možná právě příliš "obyčejný" život donutí Franklina zkusit něco záživnějšího. Něco s jiskrou. S Michaelem se potká čistou náhodou, to mu však přinese zcela nové zážitky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama