Nacon kupuje Daedalic Entertainment
Novinka Nacon kupuje Daedalic Entertainment

Nacon kupuje Daedalic Entertainment

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Francouzská společnost oznámila svou dosud největší akvizici.

Reklama

Je to teprve týden, co francouzský vydavatel Nacon získal studio Midgar, které stojí za hrou Edge of Eternity. Nyní však znovu sáhl do své peněženky, aby ulovil dosud největší kousek. Nacon totiž oznámil, že kupuje německou společnost Daedalic Entertainment za 53 milionů eur (přibližně 1,3 miliardy korun), přičemž transakce by měla být dokončena ještě letos.

Nejde úplně o blesk z čístého nebe. Už loni jsme se dozvěděli, že Nacon pomůže s vydáváním chystané hry The Lord of the Rings: Gollum, kterou vyvíjí právě Daedalic, tehdy ale asi nikdo nečekal, že to vyústí až v akvizici. Jde už o 16. studio, které francouzský vydavatel vlastní.

Daedalic byl založen v roce 2007 v německém Hamburku a znáte ho nejspíš hlavně díky sérii Deponia, kterou přímo vyvíjel. Kromě toho však firma působí také jako vydavatel a může se pyšnit tituly jako Shadow Tactics: Blades of the Shogun od Mimimi Games či Witch It od studia Barrel Roll Games.

"Díky naší spolupráci na Gollumovi jsme věděli, že Nacon a Daedalic sdílí stejné hodnoty a cíle přinést hráčlm unikátní zážitky," komentoval nákup šéf Naconu Alain Falc. "Proto bylo logické jít dál společně a z této akvizice jsme nesmírně šťastní. Znamená to velký krok ve strategii Naconu."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama