Nadcházející Call of Duty bude opět nohama pevně na zemi
Call of Duty Novinka Nadcházející Call of Duty bude opět nohama pevně na zemi

Nadcházející Call of Duty bude opět nohama pevně na zemi

Vojtěch Zikán

Vojtěch Zikán

40

Spoluzakladatelé studia Sledgehammer Games na svých twitterových účtech naznačili, že další díl populární série vynechá pokročilé pohybování a po bojišti se budeme znova pohybovat po svých.

Reklama

Od letošního Call of Duty se očekává hodně. Poslední tři díly se nesly ve futuristickém duchu, který se nezamlouval všem. Hodně kritizováno bylo přidání exoskeletů a jetpacků. To se moc hráčům nelíbilo, jelikož to podkopalo klasické herní mechaniky série. Komunita si nepřeje, aby další díl opět obsahoval skákání dva metry do vzduchu, létání či běhání po zdech. Zase by rádi jednou stáli nohama pevně na zemi. A jak to tak vypadá, toto přání se jim vyplní.

Glen Schofield, spoluzakladatel studia Sledgehammer Games, které má letošní Call of Duty na starosti, přidal na Twitter status, jimž popichuje na jejich nový projekt. „Není zde nic, co bych mohl o naší hře říci, kromě toho, že zde jsou nohy a země a tuším i nějaké kořeny. Doufám, že o tom budu moci brzo mluvit, jinak imploduji.“ To samozřejmě nenechalo hráče klidné a hlavu vývojářského týmu zasypali lavinou otázek. Glen je všechny uklidňuje a dodává, že mají vyčkat až do oficiálního odhalení. Podle něj se z jejich projektu nejspíše pose… no, vy víte.

Druhá hlava studia, Michael Condrey, si navíc poupravil svůj popisek na Twitteru, ve kterém nyní stojí „Boots on the Ground“. Tvůrci Call of Duty rádi ukrývají indicie všude možně. Například již v první den vydání Black Ops 3 se díky rozluštěné šifře vědělo, kam se všude podíváme v zombie módu.

- Mohlo by vás zajímat: Spekulace a artworky z nového Call of Duty

Tohle není rozhodně poprvé, co šéfové Sledgehammer Games lákají předčasně na svůj titul a básní o něm. Rok a čtvrt zpátky se Schofield svěřil, že jejich nový projekt vypadá zatím famózně a že naslouchají bedlivě komunitě. Studio se o své hry snaží starat i dlouho po skončení jejich životnosti. Advanced Warfare před pár dny zažilo 2XP víkend a hráči čas od času dostanou zdarma legendární varianty zbraní.

Samotný vydavatelský dům před pár týdny prohlásil, že se nové Call of Duty vrátí zpátky ke kořenům série. O tom, že značka míří zpátky do minulosti, popřípadě současnosti, tak není pochyb. Na hře se pracuje zhruba od konce 2014 a ještě nějakou dobu bude. Oficiální představení přijde kolem konce dubna a začátku května, stejně jako tomu bývá každý rok. Doufejme, že se letos oznamovací trailer nestane znova nejvíce dislikovaným videem na YouTube.

Když už je řeč o Infinite Warfare, tak hra se v brzké době dočká nové aktualizace. Ta opravuje mnoho chyb a přidává několik funkcí. Určitě potěší možnost si navrhnout vlastní emblém. Zároveň přibude velké množství nového obsahu, který je k dostání po zakoupení Supply Drops. Titul se také rozroste o novou týmovou misi, Blood Anvil. Podle všeho se také bude zvyšovat maximální možná úroveň.

Ještě jedna věc týkající se Call of Duty: Infinite Warfare, během tohoto víkendu si můžete na Steamu vyzkoušet multiplayer, nemusíte hru vlastnit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama